-

KARASU KAYMAKAMI DR. AHMET NACİ HELVACI’NIN MESAJI:

“Binlerce yıllık tarihinde başta Milli Kurtuluş Hareketi olmak üzere sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan aziz milletimiz, son olarak 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin darbe teşebbüsüne şahit olmuştur.

Bundan 5 yıl önce devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. FETÖ bağlılarınca gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkesine, devletine, Cumhuriyetine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan bu kalkışmaya karşı, aziz milletimizin her kesimiyle onurlu ve kararlı bir şekilde, vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu FETÖ hainlerine geçit vermemiştir.

Anayasal düzenimizi, temel hak ve hürriyetlerimizi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne, geçit vermeyen aziz milletimiz, Çanakkale ruhuyla günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak, darbecilere geçit verilmeyeceğini, demokrasimizin kazanımlarının ilelebet yaşatılacağını tüm Dünya’ya bir kez daha haykırmıştır.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz devam edecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum. Cumhuriyetine demokrasisine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan yüce Türk Milletine şükran ve saygılarımı sunuyorum”

KARASU BELEDİYE BAŞKANI İSHAK SARI’NIN MESAJI:

“15 Temmuz 2016 gecesi, asker elbisesi giymiş teröristler, Türk milletinin tanklarını, uçaklarını ve silahlarını yine Türk milletine çevirmiştir.

Ülkemiz o gece, hem alçak bir darbe teşebbüsüne hem de hain bir terör saldırısına maruz kalmıştır.

Aziz milletimiz; Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’yi ele geçirme teşebbüsünü, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millî çağrısıyla, kahraman bir duruş göstererek engellemiştir.

Bayrak ve vatan, şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler de bu emaneti, bizden sonraki nesillere ulaştırmakla mükellefiz.

Bu duygularla, Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, esenlik ve uzun ömür diliyorum”

AK PARTİ KARASU İLÇE BAŞKANI HASAN YAVUZYİĞİT’İN MESAJI:

“15 Temmuz, demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan, birlik ve beraberliğimizi perçinleyerek devletimizin bütünlüğüne karşı kasteden hainlere karşı milletimizin büyük bir zafer kazandığı günün adıdır. 15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine, devletimizin bütünlüğüne kast etme cüreti gösteren hainler bu milletin evlatlarına, tankla tüfekle kurşun sıkma alçaklığını göstermişlerdir.

Milletimiz şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaretle bu kahpe girişimi el birliği ile bertaraf etmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, ülkemizi bölmek, yok etmek ve istikbalini söndürmek isteyenlere verdiği büyük cesaret ve birlik mesajının bir benzerini göstermiştir.

15 Temmuz ülkemiz için de bir milat olmuştur. Demokrasi tarihi darbeler, muhtıralar ve demokrasi dışı girişimlerle dolu olan Türkiye'de bu dönemlerin artık kapandığının, milletin gücünün üstünde hiç bir gücün duramayacağını göstermiştir. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin darbeler tarihi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Tankların, tüfeklerin, savaş uçaklarının karşısında Türk Bayraklarıyla, çıplak elleri ile karşı koyan aziz milletimizin dirayeti ve cesareti Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu kahramanlık örneği asırlar boyunca da unutulmayacaktır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar.

Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz akşamı meydanları boş bırakmayarak hainlere ve kalleş işbirlikçilerine meydanları dar eden, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla adeta kurşunlara meydan okuyan aziz milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit olan ve kahraman gazilerimizi minnet, sevgi ve duayla anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü, anlamına uygun olarak hatırlatıyor ve anıyoruz”

MHP KARASU İLÇE BAŞKANI MÜNİR ALİ KARA’NIN MESAJI:

“Hain kalkışmanın üstünden bunca yıl geçmesine rağmen hainler pusudaki yerini korumaktadır. Su uyur düşmen uyumaz ama büzüm uyuduğumuzu sananlar da 15 Temmuz’da uğradıkları hayal kırıklığından daha beterini yaşamaya hazır olmalıdır.

Türk Milleti dış saldırılarla yıkılamayacak kadar güçlü bir yapıdadır. Onun için bizi yıkmak için bize ihtiyaçları var. Bizden gibi görünmeye muhtaçlar. Alnını secdeye koyan, başını bizim gibi kapatan, takıyye yapan dün de olmuştur, bugün de vardır, gelecekte de var olacaktır. Bize düşen oyuna düşmemek, fitneye kanmamak, doğrudan şaşmamaktır.

Tüm dünya, dizilerle uyuttuğunu düşündüğü, popüler kültür ve sosyal medya ile istediği şekli verdiğini zannettiği Türk Milleti’nin saatler içinde toplanıp, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkmasına şaşırmıştır. Oysa bizce şaşıracak bir şey yoktur. Çanakkale’deki ruhun, Alparslan’daki yüreğin, Fatih’teki kanın vücut bulmuş hali Büyük Türk Milleti’dir. Ecdadımızın heybeti maruf-ı cihandır. Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır”