-

6 Mart Pazar Günü saat 10.00’da Konfor Düğün Salonu’nda gerçekleşecek olan Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu ve başkanlık seçiminde yarışacak olan İlyas Balcı, Cihan Emre ve Hüseyin Can, hazırlıklarını tamamladı. Adaylar son sözlerini de söyledi:

İLYAS BALCI:

Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı için ilçe esnafından bir kez daha oy isteyen mevcut Başkan İlyas Balcı, “Göreve geldiğimiz ilk yıl odamızın sadece bir odası ve bir dolabı vardı. Bu kurumu tek dolapla devraldık. Kurumda uygun çalışma ortamı sağlamak için bu zamana kadar elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ettik. Koronavirüs sürecinde hizmet veremeyen esnaflardan muhasebe ücreti almadıklarını vurgulayan İlyas Balcı, sözlerinin devamında şu ifadelerini kullandı: “Çoğu esnafımız hizmet veremediği için 3-6-9 ay muhasebe ücreti almadığımız esnaflarımız oldu. Bu şekilde zaten zor bir süreçten geçen esnafımızın yükünü az da olsa hafiflettik. Bu zaman kadar esnafımızı sıkıntıya sokmadık. Dedikodu her zaman yapılır. Bizim dedikodulara ayıracak zamanımız yok. Pazar günü kararı verecek olan tüm esnaflarımızın oylarına talibim” dedi.

CİHAN EMRE:

Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu Gazetesi’ne konuşan başkan adayı Cihan Emre ise yaptığı açıklamada; “Sayın İlyas Balcı’nın yapmış oldukları başarılı çalışmaları alkışlıyoruz. 26 yıllık başkanın ise neleri başardığını, neleri ise başaramadığını çok iyi analiz eden biri olarak aday oldum. Biz, “Esnafın derdini biliyoruz” değil, “Esnafın derdini bizzat yaşayan” bir esnaf olarak adayız. Pandemi boyunca 9 aya yakın işyeri kapalı olan esnaflarımız oldu. Ahilik, gönüldaşlık diyoruz. Esnaf Odası’nda biz olsaydık, esnafımıza elimizi uzatıp koltuk gücüyle neleri yapabileceğimizi gösterirdik. Her esnafımızı da demokratik haklarını kullanması için sandığa davet ediyoruz. Karasu’ya gelen tatilcilerin Karasu esnafının kalitesini gören bir anlayışa sahip olması için sandığa davet ediyoruz. Teveccüh bizden yana olursa 7 Mart sabahı yeni bir güneş doğacak. Yeniliklerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HÜSEYİN CAN:

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri öncesi üçüncü aday da yarışa dahil oldu. Karasu Esnaflarından Hüseyin Can, esnaf odasına aday olduğunu açıkladı ve “Karasu esnafımızın yorgunluğu için adayım” dedi. Can; “Uzunca bir süreden bu yana yapmış olduğumuz istişareleri sonlandırma aşamasına geldik ve Esnaf Odası Başkanlığı için aday olmaya karar verdim. Bir grup ya da zümrenin değil tüm Karasu esnafının temsilcisi olmak için yola çıktık. Pandemi sürecinde yalnız bırakılan, adeta kaderine terk edilen esnafımızın sesinin daha gür çıktığı, her platformda esnafımızın hakkının korunduğu bir oluşum için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Esnafımız İlyas Balcı’yı 26 yıla yakın bir süredir kendisini başkan sıfatı ile ödüllendirdi. Ancak kabul edelim ki ilk günkü heyecanı kalmadı. Biz hayırlı niyetle, hayırlı bir emelle, hayırlı bir yola çıktık. Allah bu seçimi hayırlı kimse ona nasip etsin. Tüm esnaflarımızın oyuna talibim” şeklinde konuştu.