-

Darıçayırı Mahallesi’nde yaklaşık üç aylık uğraşın sonucunda ilk kez PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) ATM’si (Automatic Teller Machine – Otomatik Vezne Makinesi) kuruldu. Darıçayırı Mahallesi Muhtarlığı ve Tarım Kredi Kooperatifi arasına kurulan ATM ile, vatandaşlar ilçe merkezine gitmeye gerek kalmadan gişelerdeki işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Kurulumu tamamlanan PTT ATM, Pazartesi gününden itibaren kullanılabilecek. “Mahalleli, PTT’deki işlemler için merkeze gidip geliyordu. ATM’nin getirilmesi şarttı” diyen Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya, “Üç aydır bunun için uğraştık. Defalarca merkeze gidip geldik. Sonunda mahallemize getirtebildik” şeklinde konuştu.

ATM’nin yüksekliğinin bir metreyi aştığını söyleyen Muhtar Kaya, “İsterdik ki engelli rampası da olsun. Ancak alan dardı, yetersizdi. Yapılamayacağını belirttiler” diye belirtti. Muhtar Kaya sözlerinin devamında, “Bu süreçte bize Tarım Kredi Kooperatifliği ve bazı muhtar arkadaşlarımız da destek oldu. Birlikte ile gidip geldik. O nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.