-

Kuzuluk Mahallesi eski Adapazarı yolu üzerinde bulunan 283 m² arsasının 80 m² kısmından 2007 yılında yol geçirildiğini ve bu işlemin ihbarnamesiz olarak usulsüzce yapıldığını iddia eden Atakan Temel, kendisine ait olduğunu belirttiği arsayı esnek dubalarla çevirerek kamu kullanımına kapattığını belirtti.

Arsasına bir de tabela asan Temel, astığı tabelada “Burası 2007 Mart ayında mevcut belediye yönetimi tarafından duvarları, deprem barakası ve ardiyesi, ihbarnamesiz, rant amaçlı yıkılmak suretiyle bu hale getirilmiştir. Karasu Belediyesi’nin çözüm üretmemesi sebebi ile tapulu arazimizi çevirmek suretiyle kamu kullanımına kapatmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

NÖBET TUTUYOR

Arsa sahibi Atakan Temel’in, tabelada “Burada oluşabilecek her türlü olumsuzluktan Karasu Belediyesi sorumludur, bilginize” notunu düşmesi de dikkat çekti. Temel, dubalarla korumaya aldığı arsasının ortasına sandalye koyarak, burada gece gündüz nöbet tutmaya başladı.

Dönemin belediye başkanları Ahmet Genç ve Mehmet İspiroğlu ile mevcut başkan İshak Sarı’nın da sorunlarına olumlu bir çözüm bulamadıklarını dile getiren Atakan Temel, “Biz kanun, hukuk tanıyan insanlarız. Hak etmediğimiz bir şey istemiyoruz. Hakkımı istiyorum, arsam usulsüzce daraltıldı” dedi.

BEDELİM ÖDENMİYOR, YAPI DA YAPTIRILMIYOR

Kanunla verilen hakkın, kanunla alınabileceğini söyleyen Temel, “2008’de imar planı uygulandı. İmar planı uygulanmayan bir yeri 2007’de nasıl yıkabilirler? Usulsüzlük söz konusu. Mağdurum, arsama müdahale edildi. Bedelim ödensin istiyorum. Arsama şu an ne temel atabiliyorum, ne ev yapabiliyorum. Yapı yapamazsın diyorlar. Sesimin duyulmasını ve hakkımın verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

ARSASINDAN GEÇEN YOLU DUBALARLA KAPATTI, NÖBETE BAŞLADI (izle):