-

ÜÇ MAHALLENİN BAĞLANTI YOLU, SONUNDA ÇÖKTÜ (izle):

...

Kuzuluk Mahallesi ile Tuzla ve Yeni mahallelerini birleştiren Kümevler mevkii 1016 sokaktaki 100 hanenin kullandığı yol, iddialara göre DSİ’nin dolgu çalışmasının ardından oluşan erozyon sebebiyle yaşanan çökme devam ediyor. Yolun 2 metrelik kısmı daha çökerek nehre karıştı. Üç hafta önce gündeme getirdiğimiz ve Kuzuluk Mahallesi Muhtarı Temel Aslnabey’in çağrısının ardından mahalle sakinlerinden Ekrem Bayram da yetkililere seslendi.

Bayram, “Mahalle muhtarımız Temel Aslanbey de buraya dikkat çekti. Bir buçuk yıldır da CİMER üzerinden olsun, İSKİ, DSİ ve İstanbul Valiliği ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi olsun şikayetlerimizi iletiyoruz. Fakat hiçbir müdahalede bulunulmuyor. Neyin beklendiğini hala anlamış değiliz” dedi.

“Bir yetkilinin buraya gelip keşif yapması çok mu zor? Bir can kaybının olmasını mı bekliyorlar?” diyen Ekrem Bayram, “Yetkililerden cevap istiyoruz. Yol artık kalmadı, Sakarya Nehri aldı. Yenilenen elektrik direkleri de gitmek üzere. Bu masraflar devletimizin kasasından çıkıyor. Yetkililerden önlem almalarını istiyoruz” şeklinde çağrıda bulundu.