KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Fotoğraf ve kamera: Esra Angün

 

Yenimahalle Muhtarı Ali Beyaz, bölge balıkçılarının yıllardır umutla beklediği ve 400 metre olarak projelendirilen mendireğin yaklaşık 125 metre yapılmasının mahalleleri için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

 

Karasulu balıkçıların Sakarya Nehri’ne giriş çıkışları sırasında can güvenliklerinin sağlanması için bu mendireğin önemi büyük” diyen Muhtar Ali Beyaz, “İhalesi yapılan mendireğin mali sorunlar yüzünden bir kısmının yapılacağını öğrendik. Bu da Yenimahalle için büyük tehdit oluşturuyor” şeklinde konuştu.

 

Yaz sezonunda en küçük fırtınada iskelelere kadar su baskını yaşadık. Tekneler zarar gördü, evlere su girme riski ile karşı karşıya kalındı. Kış sezonunda ise fırtına etkisini arttırdıkça tehlike de büyüyecek” diyen Beyaz, “Projenin tamamının acil bir şekilde yapılması lazım. Yoksa kordon boyu kıyı tahribatına uğrayacak ve evler dahi tehlike altında kalacak” ifadelerini kullandı.

 

YENİMAHALLE RİSK ALTINDA

 

Ali Beyaz, mahalleyi bekleyen tehdidi şu sözlerle açıkladı: “İçeriye giren dalga ve akıntı nedeniyle balıkçı tekneleri Sakarya Nehri ağzına demirleyemeyecek. Oluşacak kıyı tahribatı da Tuzla Mahallesi’ne kadar etkisini gösterebilir. Mendireğin kısa olması nedeniyle balıkçıların nehre giriş çıkışları da nasıl olacak bekleyip göreceğiz.

 

Sakarya Valimize durumu ilettik ve projenin incelenip gereken işlemlerin yapılması konusunda ilgileneceğinin sözünü aldık. Milletvekillerimiz de durumdan haberdar ve projenin tamamlanması için konunun takipçisi olacaklarını söylediler

 

Ali Beyaz, “Yetkililerden beklentimiz, mendireğin 400 metreye tamamlanması ve mahallemizde oluşacak kıyı erozyonunun önüne geçilmesi. Durumun öneminin ve ciddiyetinin, geç olmadan fark edilmesini istiyoruz” diyerek yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

 

YENİMAHALLE MUHTARI ALİ BEYAZ'IN AÇIKLAMALARI: