-

KERİM UYAR, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ (izle):

...

Cumartesi günü Konfor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu ile başkanlığa yeniden Kerim Uyar getirildi. Olağan kurula tek liste ile gidildi ve katılım yoğun oldu.

Kurulun divan başkanlığını Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, divan üyeliklerini ise Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlyas Balcı, Kocaali Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yılmaz ile Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf İlkun yaptı.

Olağan kurulda ilk söz alan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Kurul Üyesi Hasan Eminoğlu oldu. “Şoför esnafı bitme noktasına geldi, nefes alamıyor” diyen Eminoğlu, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

MASRAFLAR ÇIKMIYOR

“Şoför esnafı bitik vaziyette. Arabacı esnafı nefes alamaz duruma geldi. 30 yıllık şoförlük hayatımızda, çocuk büyüttük, araba ve ev sahibi olduk. Bugün ise şoförlerimiz masrafını çıkaramaz hale geldi. Yedek parçaya, lastiğe, mazota para yetiştiremiyor.

Maddi durumu iyi olan kişilere verilen yeşil kartlar, 65 yaş üzeri kartlar da şoföre darbe vuruyor. Şoförü yedi sefer satın alabilecek durumu olanlar araçlara bedava biniyor. Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum; bu kişilerin mal varlıkları iyi araştırılmalıdır. İhtiyacı olmayana verilmemeli.

Taksici zam yapamıyor, minibüsçü yedek parçaya yetişemiyor. Gelirleri de yakıta gidiyor. Konfederasyonumuz ortada yok. Arabacılar bir gün kontak kapatsa, Türkiye hareket edemez. Arabacının kötü haline çözüm bulunmalı”

Eminoğlu’nun ardından Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca kürsüye geldi. Atmaca, “Şoför esnafının sıkıntılarının farkındayız. Karasulu kamyoncuların en büyük avantajı limanın olması. Dileriz ki yeni anlaşmalarla kamyoncularımız için yeni güzergahlar oluşturulur” dedi.

YOL SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı da söz aldı. Karasu’da şoförlerin en büyük sorununun yol sorunu olduğuna vurgu yapan Sarı, “2019 yılından beri yollar konusunda olumlu adımlar attık. İmkanlarımızı en üst seviyede kullanarak yollarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Yol sorunu ortadan kalkana kadar da çalışacağız” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar da bir konuşma yaparak şoför esnafına teşekkürlerini sundu. Uyar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

UMUTLA ÇALIŞACAĞIZ

“Sorunlarımız çok, konuşmakla da bitmez. Şoförlerimizin giderleri çok yüksek. Yine de mutla çalışmaya devam ediyoruz. Karasu’da şoförlerimize bir hizmet binası kazandırdık. Bu konuda büyük destek veren Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya da teşekkür ederiz.

Ayrıca liman yolu üzerinde Milli Emlak Müdürlüğü’nden 30 yıllığına bir yer tahsisi aldık. Buraya Ahmet Likos başkanımızla bir idare binası ve sosyal tesis yapmayı hedefliyoruz. Yarınların, bugünden daha iyi olmasını diliyoruz”

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Geçerli oyların tamamını alan Kerim Uyar, yeniden Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçildi. Uyar’ın yönetiminde ise şu isimler yer aldı:

YÖNETİM KURULU (ASİL): Yakup Aydınlı, Başaran Yavuzyiğit, Ahmet Likos, Sıtkı Bak, İsa Bayrak, Selami Kır

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Şaban Sarımehmet, Nazmi Özen, Hasan Sütçü, İsmail Özkan, Osman Bir, İsmail Göksal, Ekrem Levent

DENETİM KURULU (ASİL): Cumhur Akbak, İsa Berberoğlu, İlhan Sinan

DENETİM KURULU (YEDEK): Mustafa Alagöz, Fatih Aksoy, Uçur Bıçakçı