Hava sıcaklıkları, hafta sonu ilçe merkezinde 24-26 derece arasında değişirken, hem Karasu’da yaşayan hem de Karasu dışından gelen pek çok vatandaşın denize girmesine sebep oldu. Bu yıl deniz sezonunun erken açıldığını belirten Karasulular, “Geçen sene 19 Mayıs’a yakın tarihlerde denize girebilmiştik. Bu sene Mayıs gelmeden deniz sezonunu açtık” dedi.

 

23 Nisan Pazar günü Karasu sahilinde yürüyüş yapanlar ayaklarını denize sokabilirken, ilçe merkezinde aşırı yağıştan yollar suyla kaplanmış, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı hakim olmuş, ilçede adeta üç mevsim birden yaşanmıştı. Üzerinden bir hafta geçmeden deniz sezonunun açılmasıyla denize girenleri gören ise vatandaşta ise daha büyük bir şaşkınlık meydana geldi.

 

Karasu sahilinde göze çarpan diğer bir ayrıntı ise, sahili, denizi ve güneşiyle tanınan Karasu’nun fotoğraflarının arka planlarında gemilerin yer alması oldu. Vatandaşlar denize girerken, açıklarda küçüklü büyüklü gemilerin bundan sonra sıkça yer alacağı tahmin ediliyor. Karaya oturup bir ucube gibi sahilin görüntüsünü kirleten ‘Yiğithan’ isimli gemi de editörümüzün objektifinden kaçmayarak bir kez daha dikkat çekti.