KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Mehmet Karakaş'ın haberi


 

Karasu Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, Vefa Destek Grubu’nda yer alan muhtar azası ve mahalle camii imamıyla birlikte Koronavirüs’e karşı görülmemiş bir mücadele veriyor. İstanbul’dan daha önce temin ettiği maske, dezenfektan ve çeşitli tıbbi malzemeleri mahallesinde dağıtan ve emniyet ile jandarmaya da veren Muhtar Turan, koruyucu tulumunu giyerek mahalle girişinde araçları tek tek durduruyor ve ateş ölçümü yapıyor. 65 yaş üzeri vatandaşın da ihtiyacına koşan İsmet Turan, bankadan çektiği maaşları evlere teslim ediyor.

 

Mahalle halkı memnun

 

Jandarma ekiplerinin sokağa çıkmamaları için vatandaşa yönelik yaptığı anonslar sonrası halkın ihtiyacına koşan Muhtar Turan, yaptığı özverili virüs mücadelesi için beğeni toplamaya devam ediyor. Mahalle girişinde durdurulup ateşine bakılan Fedai Şahin, “Muhtardan Allah razı olsun. Mahalle girişinde bizi durdurup önce ateşimize baktı, sonra maskemizi, dezenfektemizi, kolonyamızı verdi” dedi.

 

Mahalle halkından Özkan Akerik ise, “Muhtarımıza bu örnek davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Muhtarımız köy halkının maske, kolonya, eldiven, dezenfekte ve yardım kolilerini ulaştırdı. Bu konuda bir vatandaş olarak kendisine çok çok teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini bildirdi.

 

65 yaş üstü mahalle sakini Zekeriya Tekin de “Muhtarımız gerçekten çok iyi çalışıyor ve bizlere çok iyi hizmet veriyor. Ben 65 yaş üstü olduğum için dışarıya çıkamıyorum. Sağ olsun muhtarımız benim maaşımı bile ayağıma kadar getirip teslim etti. Kendisinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Çalışmaları anlattı

 

Ortaköy Mahallesi muhtarı İsmet Turan,  yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Turan, “150 hanelik mahallemizde 400 mahalle sakini bulunuyor. Vefa Destek Grubu üyemiz ve cami imamımız Mesut Kızgın ile birlikte evlere giderek ateş ölçümü yaptık. Maske, kolonya ve dezenfektan dağıttık. Yaşlılarımızın maaşlarını çekerek kendilerine teslim etmeye devam ediyoruz, alışverişlerini yapıyoruz. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Yeter ki onlar evlerinde kalsın, sağlıklı kalsın. Biz, onların hizmetindeyiz” dedi.

 

Teşekkür etti

 

Muhtar Turan, “Çalışmalarımızı gerçekleştirmemize olanak sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, her talebimize olumlu dönüş yapan ve bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımız Aziz Mercan’a ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını yerine getiren Türk Kızılay Karasu Şubesi Başkanımız Adem Ekşi’ye teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

UYGULAMAYA AİT FOTOĞRAFLAR: