-

Hürriyet Mahallesi’ne yapılması planlanan ve hukuki süreci devam eden taş ocağının yüklenici firmasının yeniden harekete geçmesiyle kendileri için kabus gibi olan sürecin bir kez daha başladığını belirten Hürriyet Mahallesi Muhtarı Cumhur Özkan ve mahalle sakinleri, idarecilerden yardım beklediklerini söyledi.

YARDIM BEKLİYORUZ

Mahalle Muhtarı Özkan, “İlk günden beri mahalle sakinleri olarak taş ocağının Hürriyet Mahallesi’nde kurulmasına karşıyız. Sürecin sona erdiğini düşünüyorduk fakat yeniden başa dönülmüş gibi bir süreçte bulduk kendimizi. İlçemiz ve ilimizin devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

2013 yılında ruhsatın alındığını ve o günden beri mücadelelerini verdiklerini söyleyen Cumhur Özkan, “Bu bölge hayvancılığın en önemli bölgesi. Mahallemizin içme suyu kaynaklarının hepsi bu bölgede. Taş ocağının hemen 50 metre yanında yerleşim yerleri var. 300’e yakın hane burada nasıl yaşayacak” ifadelerini kullandı.

YALVARIYORUZ, SAHİP ÇIKIN!

Mahalle sakinlerinden İbrahim Kotan ise “Valimiz bize müjde vermiş ve ÇED raporunun iptal edildiğini söylemişti. Günlerce kadın erkek nöbet tuttuk ve yasal mücadelemizi verdik. Elde ettiğimiz haklar sürekli elimizden alındı. Yasal yollardan çabamızı göstermeye devam edeceğiz. Yalvarıyoruz, mağdur olacağız, bize sahip çıkılsın artık” diyerek mahalle adına devlet büyüklerine seslendi.

DİKBAYIR, DESTEK VERMİŞTİ

2020 yılı Haziran ayında İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve İl Yönetimi, bölgeye gelerek mahalle sakinlerinin isyanına kulak vermiş, her türlü desteği vereceklerini açıklamıştı. Dikbayır, sürecin takipçisi olacağını ve konuyu meclise taşıyacaklarını belirtmişti. Dikbayır’ın ardından Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın da desteklerinin olduğunu ifade eden Kotan ise, “Sorunlarımızı dinledi ve sürecin mahallemizin lehine dönmesi konusunda ciddi atılımları olmuştu. Desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” dedi.

MAHALLE SAKiNLERiNiN TAŞ OCAĞI iSYANI (izle):