-

Karasu’da cuma günü sabah saatlerinde yağan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış ile ilçe merkezinde sokak ve caddeler kısa süreli de olsa sulara teslim oldu. Atatürk Bulvarı’nda Püskül Pasajı, yağmur sularından nasibi alırken Akbank önündeki dönel kavşak, tamamen sular altında kaldı.

Yalı Mahallesi’nde bazı cadde ve sokaklar da sulara teslim oldu. Dörtyol ışıklar mevkiinde biriken sular, trafiği olumsuz etkiledi. SASKİ ekipleri su birikintilerine müdahale etti. Plaj Cadesi’ne bağlı sokak sakinlerinden Naci Yavuz, yaşanan su baskınıyla ilgili “Yıllardır bu sokak ve paralel sokakları yağmur yağdığında su basıyor. Evimizden çizmesiz ne çıkabiliyoruz ne girebiliyoruz” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

“Belediye yıllardır altyapı yatırımlarından bahsetiyor. Yatırımı nasıl yapıyorlar bilemiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Yavuz, “Karasu ışıklarda araçlar kalıyor. Burası turistik bir İlçe. Deniz yolundaki ışıklarda yağmur yağdığında araçlar kalıyor. Trafik aksıyor. Karasu’nun ismiyle bağdaşmayan sorunlarla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sokak sakini Naci Yavuz, “Yıllardır aynı sorunu yaşamaktan bıktık. Hangi çağda yaşıyoruz? Şehrin içinde böyle bir sorunla karşılaşmak anlaşılır gibi değil. Karasu Belediyesi bu konuya bir çözüm üretmeli” diyerek sözlerini tamamladı.