-

BAŞKAN İSHAK SARI, KARASU SAHİLİYLE İLGİLİ KONUŞTU (izle):

...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Karasu sahiline yönelik açıklamalar yapmıştı. Meclisin 38.maddesi olan “Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Karadeniz Kıyı Protokolü hükümleri çerçevesinde Kaynarca, Karasu ve Kocaali kıyı şeridini kapsayan alanların Kaynarca ve Kocaali kısmının, hasılatın yüzde 4’ünün belediyeye ödenmesi karşılığında işletme hakkının BELPAŞ’a devri, Karasu sınırlarını kapsayan alanın ise kıyı protokolünün yetkileriyle birlikte işletme ve işlettirme haklarının Karasu Belediyesi’ne devrine ilişkin” madde oylandı. Yüce, yaptığı konuşmada Karasu Belediyesi’nin sınırları dahilinde kıyı protokolünden çekildiklerini belirtmişti.

İLÇE BASINI SORDU

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı da, ilçe basının soruları üzerine konuya dair bir açıklamada bulundu. “Konuyla ilgili tam bir malumatım yok. Perşembe günü yapılan meclise, Tarım Bakanlığı’ndan talep ettiğimiz randevu, meclise denk geldi ve bakanlıkta olmamız nedeniyle meclise katılamadık” diyen Sarı, şu ifadeleri kullandı:

“Büyükşehir’in Nisan ayı meclisinde “Kaynarca, Karasu ve Kocaali’deki bazı bölgelerin BELPAŞ’a yönettirilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na yetki verilmesi” yönünde madde gündeme gelmişti.

İLÇE MENFAATİNİ DÜŞÜNDÜK

Bunu inceledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye sorduk. Bahsi geçen bölgelerden biri de Karasu Sahil Park. 2014 yılında Büyükşehir’e geçmesiyle birlikte Özsu tesislerinin tapusu Karasu Belediyesi sınırlarındayken Zeki Toçoğlu, bölgenin park yapılarak Karasu’nun kullanımına ve işletimine vermişti. Bugüne kadar da Karasu Belediyesi tarafından kullanılıyor.

Bu konu gündeme gelince oturup konuşma ve istişare talebinde bulunduk. Niyetimiz, Karasu Belediyesi tarafından halihazırda kullanılıyorken böyle devam etmesidir. Karasu Belediyesi ve Karasu ilçe halkının menfaatinde bir talepte bulunduk.

PARTİ İÇİNDE KONUŞULMALI

Mecliste gündeme geldiğinde de sahil bölgesindeki işletmeyle cankurtaran hizmetiyle ilgisi var mı bilemiyorum. Bu tür konuların parti grubunda konuşulması ve istişare edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Yüce, mecliste neden böyle bir açıklama yaptı bilemiyorum.

Oturup değerlendirilmesi gereken bir konu, üzerinde konuşulması gereken bir konu. Bir önceki madde, bizim ricamızla meclisten çekildi. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak öncelikli derdim Karasu Belediyesi ve Karasu ilçesidir. Bana verilen yetki, Karasu’nun menfaatini korumak yönünde. Ben de bu menfaati korumak adına tesislerin Karasu’da kalmasını talep ettim.

BÖYLE BİR TALEBİMİZ OLMADI

Cankurtaran hizmetlerinin Karasu Belediyesi’nce yapılması, tüm sorumluluğu almamız yönünde bir talebimiz yok. Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İtfaiye Daire Başkanlığı nezdinde yapılması gerektiğini söylüyor. Meclis kararıyla buna ters bir karar alınamaz. Meclisin böyle bir karar alacağını da düşünmüyorum. 2014’ten 2021’e kadar cankurtaran hizmeti verilmiş. Böyle de devam etmesi gerekiyor.

Ekrem Yüce, gayretli ve iyi bir insan. Bu konuların mecliste konuşulmasının sebebi olarak yanındaki bürokrat ve danışmanların, kendisini yanlış yönlendirmesiyle söylemiş olabileceğini düşünüyorum. Tüm büyükşehirler, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde devam eder.

ESKİ SİSTEM SÜRSÜN İSTEDİK

Karasu’da 32 Evler, Sahil Park ve Küçükboğaz’daki belli yerlerin BELPAŞ tarafından işletilmesi yerine KARSAŞ tarafından işletilmesini istedik. Aynı partideyiz. Özellikle Sahil Park’ın eski sistemle devam etmesini talep ettik. Her şeyi üstlenelim, alalım diye bir derdimiz yok. Bu hizmetlerin aksayacağını sanmıyorum”