-

“Bugün Türkiye Cumhuriyetinin 97. yıldönümünü birlikte gururla, onurla, sevinçle kutlamanın heyecanı içindeyiz. Sarsılmaz azmin ve inancın zaferidir Cumhuriyet. Herkese kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Karasu Kaymakamı Helvacı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakılmış büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet’imiz, anlam ve gücünü milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği Kurtuluş Mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir inanç ve ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur.

Cephelerden, seferberlikten, kıtlıktan, uçurumun dibinden geldik bu meydanlara. Gidip de dönülmeyen Yemen'den, yiğitlerin harman gibi savrulduğu Cezayir'den, Balkanlardan, Kafkaslardan; anaların, babaların ümidini kestiği Çanakkale'den, Kırım'dan, Kerkük'ten, Sakarya’dan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle başladı, Kıbrıs'tan geldik bu meydanlara. 97 yılda büyük işler başardık. Güçlü Türkiye'yi kurduk.

Hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev Cumhuriyet’i korumak ve kollanacaktır.

Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişin adıdır. Bizler tarihimizden aldığımız miras ve ilhamla bin yıllık devlet geleneğine sahip olan tarih yapmış, tarihin akışını değiştirmiş büyük bir milletin evlatları olarak oynanan oyunlara, kardeşliğimize, birliğimize ve bütünlüğümüze yönelik saldırılara asla izin vermeyeceğiz.

Bizi biz yapan, bu milleti büyük millet yapan, bu ülkeyi güçlü yapan bu fedakarlıktır, bu birlikteliktir. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu cennet vatanın her karışı için kanımızı dökmeye, canımızı vermeye hazırız.

Değerli Karasulular;

Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi, kardeşliğimizi yedi düvele gösterdik. Biz, bugünlere nasıl gelindiğini unutmayarak Cumhuriyet’imizin kazanımlarına sahip çıkarak her bakımdan daha güçlü daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle gayret göstermeliyiz.

Bu tarihi gün dolayısıyla başta Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi Şükran ve rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum”