-

YETKİLİLER BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULMALI (izle):

Karasu ilçesi Vatan Caddesi’nde esnaflık yapan Davut Zafrak, Vatan Caddesi ile Kültür Caddesi’nin kesiştiği noktada sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini belirterek yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiğine vurgu yaptı.

Zafrak, işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan en son yaşan kazayı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bunu yıllardır yalvarıyoruz. Çok bir şey değil. 2 - 3 adet set yapılsın istiyoruz. Her hafta kaza, her gün kaza. Bıktık artık. İlla biri ölsün mü?” notunu düştü.

“ŞURAYA YAPILACAK KASİS KAZALARI BAYAĞI ENGELLER”

“Burada haftada en az üç gün bir kaza olur” diyen cadde esnafı Davut Zafrak, “Dükkan kameralarında çekiyoruz. Atmıyorduk daha önceden. Şimdi internete atmaya başladık. Karşımızdaki esnaf da daha önceki zamanlarda çok uğraştı, kasis yapılması için” ifadelerini kullandı.

İki caddenin birleştiği noktada okul giriş-çıkış ve Cuma saatlerinde yaya trafiğinin de çok olduğuna vurgu yapan Zafrak, “Çok kazalar oluyor burada. Bu görünüyor, ancak bir şey yapılmıyor. Çok da bir şey değil, şuraya iki tane kasis yapılsa kazaları bayağı bir engeller. Çünkü buradan geçen çok süratli geçiyor. Kaza olmasa bile bir tartışma, kavga yaşanıyor. Bu tür görüntülere alıştık” şeklinde konuştu.

“CAN SIKMAYA BAŞLADI”

Geçmiş dönemde Karasu Belediyesi yetkililerine başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını da söyleyen Davut Zafrak, “Biz daha önceden uğraştık, kaza görüntülerini çok attık. ‘Geliyoruz, gidiyoruz. Bugün halledeceğiz’ muhabbetleri çok olduğu için biz de saldık. Ancak can sıkmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi bu bölgeye bakıyormuş. Büyükşehir Belediyesinden kim yapar bilmiyorum. Ancak şimdiki yetkililerin yapacağına inanıyorum. Geçenlerde Romanların olduğu bölgede bir kaza oldu. Ertesi gün setler kuruldu. Burası daha tehlikeli. Burada her gün kaza var” dedi.