-

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Batı Karadeniz Caddesi’nde özellikle Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu çevresindeki 142/2 ve 142/3 no’lu sokaklarda biriken yağmur sularının yaşattığı soruna son vermek için yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarını başlattı.

Yoğun yağışlar sonrasında sokaklarda biriken yağmur sularının tahliyesi için 400’lük yağmursuyu hattı uygulamasını hayata geçiren ekipler, yaklaşık 750 metre uzunluğunda hat döşeyerek, bu bölgedeki yağmur suyu sorununa son vermeyi planlıyorlar.

2,5 MİLYONLUK BÜTÇE

Yapılan çalışmayla ilgi bilgi veren Belediye Başkanı İshak Sarı, “Altyapı çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. 2021 yılı içerisinde, Belediyemiz bünyesinde yapacağımız altyapı çalışmaları için yaklaşık 2,5 milyon lira civarında altyapı malzemesi kullanmayı planlıyoruz” dedi.

Sarı, “Şehit Ferhat Sözer ortaokulu muhitinde bir mağduriyet yaşanıyordu. Hem okulumuzun içi ve çevresi, hem de bölge sokaklarının yağmursuyu deşarjı için planlanan bir çalışmayı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Buradaki çalışmalarımızda 142/2 ile 142/3 no’lu sokaklarımızın yağmursuyu hattı toplanarak Barış Caddesi üzerinden deşarjını sağlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.