-

YÜZDE 67 ENGELLİ SEDAT'IN 24 YILLIKHAYALİ GERÇEK OLDU (izle):

Karasu Limandere Mahallesi’nde yaşayan ve yüzde 67 engeli bulunan 44 yaşındaki Sedat Örcün, 24 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Mahalle Muhtarı Sinan Erbaş’ın öncülüğünde Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden Örcün, bir gün de olsa askerlik yaparak en büyük hayalini gerçekleştirdi.

Jandarma Üsteğmen Hasan Alataş ve askerler tarafından karşılanan Sedat Örcün’e jandarma kıyafeti hediye edildi. İçtimaaya çıkan Örcün, jandarma aracına bindi ve temsili devriyeye katıldı. Üsteğmen Alataş tarafından askeri bilgi de alan Sedat Örcün, selam vermeyi ve tekmil vermeyi öğrendi.

Sedat Örcün, “Çok sevindim. Çok mutlu oldum. Herkese teşekkür ederim” derken anne Havva Örcün ise “Benim çocuğum zihinsel engelli, o nedenle askere gidemedi. Üzülüyordu askere gidemediği için. Komutanlarımıza çok dua ettim. İstanbul’daki akrabalarına bile haber verdi. Çok mutlu oldu” dedi.

Sedat Örcün’ün askerlik hayalinin gerçekleşmesine öncülük eden Limandere Mahallesi Muhtarı Sinan Erbaş da Örcün’ün çok heyecanlandığını belirterek “Bir süredir planını yapıyordum. Bir gün önce sürpriz yaptım ve yarın askere gideceğini söyledim, traş olmasını söyledim. Akşamdan traşını oldu ve sabah 08:00’da muhtarlığa geldi. Çok sevindi” diye konuştu.