Karasu Kapalı Pazaryeri’nde denetim yapan zabıtalarla tartışan ve hakaret eden şahıs, çıkarıldığı mahkemede 6 ay cezaya çarptırıldı. Hapis cezası paraya çevrildi. Karasu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında kamu görevlisi görevi başındaki zabıta Ali Tınaz, üzerine atılı görevi yaptırmamak için direnme suçunu işleyen ve hakim karşısına çıkan, pazarcı Kadir Kılıç'tan şikâyetçi oldu.

Tınaz'ın olay günü pazar yerinde yüksek sesle satış yapanları uyarma amacıyla denetime çıktığı sırada Kadir Kılıç'ın müşterilerin dikkatini çekmek için düdük öttürdüğü ifade edildi. Kararda buna gören zabıtanın sanığı düdük öttürmemesi konusunda uyardığı, sanığın bu uyarıyı dikkate almaması üzerine zabıtanın eline vurarak engellemeye çalıştığı da ifade edildi.

Yapılan yargılamada sanığın 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, mahkemeye karşı saygılı tutum ve davranışı, lehine takdiri indirim kabul edilerek cezasında TCK'nın 62. Maddesi gereği 1/6 oranında indirim yapılarak 5 ay hapis çevrilmesine karar verildi. Kılıç'ın hapis cezası paraya çevrildi.