KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


 

Uğur Okulları tarafından İstanbul’da düzenlenen ve Türkiye genelinden çok sayıda okulun katıldığı Urobocop 2019-2020 Türkiye geneli robot yarışmasında birincilik ve ikincilik elde eden Karasu Şehit Hasan keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. 15 Şubat Cumartesi günü Uğur Okulları’nın Kocaeli Başiskele Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen yarışmaya 120 robot projesi katıldı. Mini Sumo kategorisinde tüm rakiplerini teker teker geride bırakan Meslek Lisesi, bir adet birincilik ve bir adet de ikincilik elde etti.

 

Motive olduk

 

Yarışmaya katılan okul öğrencisi Osman Genç, “Bu tür bir yarışmaya ilk defa katıldık. İlk kez katılmamıza ve heyecanlı olmamıza rağmen elde ettiğimiz iki derece, bizi sonraki yarışmalar için motive etti. Şimdiden hazırlıklarımıza başladık” derken Emirhan Baş, “Kendi robotum arıza yapınca, arkadaşımın robotu ile devam ettim. Buna rağmen derece elde ettik. Önümüzdeki yarışmalarda başarımızı daha yukarıya çıkartmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

119 proje geçildi

 

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Mehmet Çiftçi ise, “120 robotun yarıştığı bu yarışmaya, okulların açılmasından itibaren hazırlanmaya başlamıştık. Yarışmaya, okulumuz adına dört robotla katıldık. Bu dereceyi elde etmemizdeki en büyük pay elbette ki okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Web Tasarımı Bölümü11.sınıf öğrencileri Emirhan Baş ve Osman Genç’e aittir. Destek veren okul idaremize de teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Desteğimiz sürecek

 

Okul Müdürü Hüseyin Aydoğan, Mehmet Çiftçi’nin daha önceden de bu tür başarılara imza atmasıyla ilçenin ve ilin adını duyurmayı başardığını belirtti. “Okulumuzun bu tür başarılar elde etmesi hem öğrencilerimize örnek oluyor hem de meslek lisesi okumak isteyen öğrenciler için önemli bir etken oluşturuyor. Daha önceden elde edilen bu alandaki başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Öğrencilerimize desteklerimiz, artarak devam edecek” diyen Aydoğan, “Sıradaki yarışmalara da katılarak derece elde etmeyi arzuluyoruz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize güveniyoruz. Bu başarıların, öğrenciler için birer ilk adım niteliğinde olmasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: