KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Nevtan Angün'ün haberi

 

Karasu’da 2020 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Çarşamba günü Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Göl, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin, İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, Karasu Sosyal Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Özer Püskül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik, Yeşilay Süpervizörü Erdinç Enes Odabaşı, Karasu MYO Müdürü Sedat Durmuşkaya ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sait Özkan katıldı.

 

Bağımlılık çok yönlü

 

Toplantıya, “Bağımlılıkla mücadele, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli sorunlarından bir tanesi” ifadeleriyle başlayan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Bağımlılık, başta madde olmak üzere birçok çeşidiyle karşımıza çıkıyor. Sigara, uyuşturucu, alkol hatta teknoloji bağımlılığı olarak çeşitlerini toplumda görmekteyiz” dedi. “Halkımızı ve gençliğimi tehdit eden bu sorunlar, sadece Sağlık Bakanlığı’nın değil, tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla hepimizin sorunudur” şeklinde konuşan Mercan, özellikle uyuşturucuyla topyekûn mücadele içerisinde olduklarını ve olacaklarını belirtti.

 

Büyük ilerleme kaydettik

 

Güvenlik güçlerimizin operasyonlarıyla bağımlılıkla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Bu yıl ilçemizde emniyet ve jandarma kayıtlarına baktığımızda, uyuşturucuyla mücadelede diğer yıllara göre ciddi bir ilerleme alındığı görülmektedir. Amacımız, uyuşturucu bağımlılığını en aza indirmek hatta ortadan kaldırmaktır” diyen Mercan, sözlerini “Devlet tarafından belirlenen eylem ve hareket planı çerçevesinde bağımlılıkla mücadele, tüm kurumlarımızla birlikte yürütülmeye devam edilecek ve Bağımlılıkla Mücadele Toplantılarımız her ay düzenli olarak gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda ilçemizde daha somut sonuçlar elde edileceğini hedefliyoruz” ifadeleriyle tamamladı.

 

TOPLANTIYA AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: