29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Salı günü resmi tatil ilan edildi. Salı günü okullar ve kamu kurumları kapalı olacak, bankalar hizmet vermeyecek. Salı günü nöbetçi eczane uygulaması ile hizmet verilecek.

 

28 Ekim Pazartesi günü ise resmi bayramın 1,5 gün olması nedneiyle öğleden sonra tatil ilan edildi. Pazartesi günü saat 13:00'dan sonra okullar kapalı olacak. Yani Pazartesi günü öğrenciler, okula yarım gün gidecek. Bankalar bu saatten itibaren hizmet vermeyecek. Kamu kurumları da öğleden sonra kapalı olacak ve hizmet vermeyecek.

 

Ayrıca sağlık ocakları, poliklinikler ve astaneler ile PTT, noterler ve tüm devlet daireleriyle kamu hizmet kurumları da Pazartesi günü öğleden sonra kapalı kalacak. Bunun yanı sıra sadece eczaneler tüm gün hizmet verecek. Nöbetçie czane sistemi Pazartesi günü saat 18:30'dan sonra başlayacak ve Salı günü tüm gün sadece nöbetç iczaneler açık kalacak.

 

Haftasonu tatilinin, Pazartesi günü yarım gün ve Salı günü tam gün olan 1,5 günlük resmi tatil ile birleştirilmediği, sadece yıllık izin alanların bu sürede görev almayacağı önemle hatırlatıldı.