Karasu Muhtarlar Derneği Başkan Adayı Hasan Tabiloğlu ve yönetimi, Pazar günü Tuzla Saklıbahçe’de düzenlenen bir kahvaltı programıyla Karasu basınıyla bir araya geldi. 25 Kasım Pazartesi günü yapılacak olan Karasu Muhtarlar Derneği seçimi için yönetim kurulu adaylarını belirlediklerini ve seçimi kazanacaklarına inandıklarını ifade eden Hasan Tabiloğlu, “Listemizde hem genç hem de tecrübeli muhtar arkadaşlarımız var. Yönetim kurulumuzda yer almayan arkadaşımda listemizi takdir ediyor. Göreve geldiğimizde bize oy veren vermeyen, şu siyasi görüşten ya da bu mahalleden diye ayrım yapmaksızın tüm muhtarlarımızın yeterli hizmet alması için gayret edeceğiz” dedi. Başkan adayı ve Tepetarla Muhtarı Hasan Tabiloğlu, yönetiminde Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş, Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz, İhsaniye Mahallesi Muhtarı Oğuz Özden ve Karapınar Mahallesi Muhtarı Oğuzhan Öztürk’ün yer aldığını dile getirdi.

 

Küslükler ortadan kalkacak

 

Muhtarların ortak hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Tabiloğlu, “Muhtar arkadaşlarımızla sürekli istişare içinde olacağız. Düzenli aylık toplantılar yaparak hangi mahallenin ne ihtiyacı olduğunu değerlendireceğiz. Adil bir şekilde aciliyet durumuna göre hizmetlerin gelmesi için çalışacağız. Tüm muhtarlar birlikte hareket ederse bundan hepimiz karlı çıkarız. Seçim sürecinde de sonrasında da ayrılıkçı bir dil kullanmayacağız ve tüm muhtar arkadaşlarımızı kucaklayacağız” ifadelerini kullandı. Tabiloğlu, çeşitli sebeplerle dernekten üyelikleri silinen ve küskün muhtarları da tekrar kazanacaklarını ve derneğe dahil edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Köprü olacağız

 

Başkan olmaları durumunda hizmet almak için her türlü yolu deneyeceklerini de sözlerine ekleyen Hasan Tabiloğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek kişisel gerekse siyasi bağlantılarımızı kullanarak mahallelerimizin hizmet alması için çalışacağız. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ve diğer muhtarlarımızla hizmet gelmesi için ne gerekiyorsa yapmak için gayret edeceğiz. Mahallelerimize hizmet gelmesi için her kapıyı çalacağız ve hiçbir kapıyı çalarken de tereddüt etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Hiçbir siyasi taraf tutmayacaklarını söyleyen Tabiloğlu, “Bize oy veren 65 bin vatandaşın hepsinin siyasi görüşü, bizim görüşümüzdür. Belli kesimin değil tüm partilerin görüşüne sahip olacağız” dedi.

 

40 kişinin temsilcisi olmayacağız

 

Muhtarların bağımsız bir şekilde mahallelerinden oy aldığını da dile getiren Tabiloğlu, “Elbette herkesin kendine göre bir siyasi görüşü olabilir. Muhtarların da vardır. Ancak biz hiçbir siyasi görüşe bakmaksızın hizmet edeceğiz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan tüm siyasi partilerin kapısını rahatça çalabilecek bir yönetim oluşturuyoruz. Amacımız hizmetse siyasiler de muhtarların yanında yer almalı. Kimsenin yanında ya da karşısında olmak zorunda değiliz” dedi. Sadece muhtarların değil, Karasu’nun 40 muhtarına oy veren 65 bin Karasulu’nun temsilcisi olacaklarını da ifade eden Tabiloğlu, “65 bin vatandaşımızın menfaati için mücadele edeceğimizi herkes görecek. Gerçek anlamda bir dernek oluşturacağız” diye konuştu.

 

Projeleri var

 

Muhtarlar Derneği Başkanı olmaları durumunda projelerini de hayata geçirmek istediklerini söyleyen Hasan Tabiloğlu, “Biz, koltuk sevdalısı olmaya gelmiyoruz. Başkanlık görev süresini iki yıla indirmeyi düşünüyoruz. Beş yıllığına seçilen muhtarların, ikişer yıl başkanlık yapmasını, hatta bir daha aday olmayacak muhtarlarımızdan birini de son bir yıl onore etmek adına başkanlığa getirmeyi düşünüyoruz” dedi. Ayrıca, bağlantılarını kullanarak Karasu’da ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs verilmesi konusunda da bir çalışma yapacaklarını ifade eden Tabiloğlu, “Karasu, gerçek bir dernek nasıl olur, Muhtarlar Derneği ne iş yapar, mahallelerine kadar hissedecek ve görecek” diyerek sözlerine son verdi.

HABER: Nevtan Angün ve Cihan Emre  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün

 

BASIN TOPLANTISINA AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: