KARASU KAYMAKAMI AZİZ MERCAN'IN MESAJI:
 

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milletimizin kurtarıcısı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında şükran, özlem ve saygıyla anıyoruz. Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önder. Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan Ulu Önderimizin aramızdan ayrılışı, tüm dünya milletleri için de büyük bir kayıp oldu. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk, daima Türk Milleti'nin gönlünde yaşayacak.

 

Türk Milleti’nin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirdi. Ulu Önder Atatürk, kurtuluş savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağladı, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açtı.

 

Bugün 10 Kasım, bizler için Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetin değerlerini koruyarak ebediyete kadar yaşatma kararlılığını gösterme günü.  Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak sonsuza kadar yaşatmak en önemli görevimiz olacak. Bu duygularla, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, hürmet, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun”



KARASU BELEDİYE BAŞKANI İSHAK SARI'NIN MESAJI:
 

“Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşımıza liderlik eden Atatürk, kısa yaşamına sığdırdığı başarılarıyla, öngörüleriyle, eserleriyle, milli belleğimizde ve dünya tarihinde yerini almış, büyük bir komutan, saygın bir lider. Gazi Mustafa Kemal, zor şartlar altında önderlik ettiği İstiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke bıraktı. Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak onun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmak. Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel vatanı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum”