Referandumun sonuçlanmasının ardından AK Parti'de gözler teşkilat seçimlerine çevrildi. İlk önce delegelerin tespit edileceği partide daha sonra ilçe seçimleri gerçekleştirilecek. Bunu takiben sonbahar aylarında da il başkanlık seçimi yapılacak.

 

Daha sonra toplanacak büyük kongrede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partinin başına geçmesi bekleniyor. Elde edilen referandum sonuçları çerçevesinde birçok teşkilatta köklü değişikliğe gidilmesi ve de kongrelerin her zamanki gibi tek adayla gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

 

AK Parti'de il başkanlığı için en şanslı isim olarak mevcut başkan Fevzi Kılıç gösteriliyor. Öte yandan Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ve milletvekili adayı olan Recep Hacıeyüpoğlu da şans verilen isimler arasında…

 

Öte yandan referandum sonuçları neticesinde partide yeni hamlelerde bulunulacağı ve kadın adayların ön plana çıkacağı söyleniyor. Bu çerçevede Sakarya'da da bayan bir il başkan adayının gösterilebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.