KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi eski Müdür Yardımcısı Alper Örnek ile coğrafya öğretmeni Yasemin Örnek’in oğlu Alp Eren Örnek, girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) üstün başarı elde ederek Türkiye’de ilk 5 bine girdi. Karasu’yu ve eğitim camiasını gururlandıran Örnek, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tam burslu olarak eğitim almaya hak kazandı.

 

Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi mezunu Alp Eren Örnek’in pandemi sürecinde gösterdiği başarı dolayısıyla mutluluklarını dile getiren baba Alper Örnek, “Her sene zorlu bir süreçten geçerek okuyan bütün evlatlarımız, bu yıl salgın hastalık nedeniyle daha da zorlu bir süreçten geçti. Oğlum ve bütün öğrencilerim bu süreçte hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak ekstra yoruldu. Fakat sonuçlar, yüzlerimizi güldürdü. Onlar adına çok mutlu ve gururluyum” dedi.

 

 

YANLARINDA OLDUĞUNU HİSSETTİRİN

 

Bu sene talihsizlikler yaşamış evlatlarımın hepsinin de çabalarının bir sonraki senelerde karşılığını bulacağına gönülden inanıyorum” şeklinde konuşan Örnek, “Evladı sınava girecek tüm velilere tek bir tavsiyem olabilir. O da, psikolojik olarak verilen desteğin başarı olarak yüksek oranda geri döndüğü. Bu yüzden her zaman çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri gerekiyor” diyerek velilere tavsiyelerde bulundu.

 

Bu yıl sınava girecek olan kızı Gökçe Örnek ve tüm çocuklara başarılar da dileyen Örnek, “Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Çocuklarımız, bizim mücevherlerimiz. Erol Cantürk Hocam'ın başlattığı bu güzel yolculukta önce ona sonra emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, onların hakkı kesinlikle ödenemez” sözlerine yer verdi.