Karasu Belediyesi, bir yandan sıra asfalt serim, asfalt bakım ve onarım çalışmalarını devam ettirirken diğer taraftan da asfalt çalışmaları öncesinde zemin iyileştirme ve asfalt alt yapı hazırlıklarını kapsamlı bir şekilde sürdürüyor. Karasu Plaj Caddesi'nde ilk asfalt çalışmaları başlatı. Eski asfalt sökülecek ve yerine yeni asfalt katı dökülecek.

 

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, SASKİ’nin ilçe genelinde sürdürdüğü içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıra asfalt çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaz sezonu içerisinde asfalt yapılacak bölgelerde zemin iyileştirme ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek sorumlulardan bilgi aldı.

 

Dar yolları genişleterek daha kullanılabilir alanlar oluşturmaya çalışıyoruz ifadesini kullanan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Yeni asfalt sezonumuzu SASKİ’nin İlçemizdeki çalışmalarını tamamlamasının ardından başlatmış olduk. Bir yandan sıra asfalt, asfalt yama, bakım ve onarım çalışmalarımızı titizlikle sürdürürken diğer taraftan da asfalt yapımı öncesinde zemin iyileştirme, asfalt alt yapı hazırlığı ve yol genişletme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaliteli yol hizmetini, kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme ile sunarken, yollarımızı mevcut durumundan daha ileriye götürmek için tüm çalışmalarımızı en ince ayrıntısı ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

İspiroğlu; “İlçemiz Plaj Caddesi'nde şehir içi içme suyu şebeke hatlarının yenileme çalışması Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından tamamlanmıştır. İçme suyu çalışmaları sırasında caddenin ulaşıma kullanılmaz hale geldiği ve mevcut asfaltın ekonomik ömrünü tamamlandığından, Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ile müşterek olarak yaptığımız çalışmalarda her iki şerit tramer ile kazılarak yol bakım-onarım, yağmur suları deşarj hattı çalışmaları başlatılmıştır. Bu hizmetlerimizin hemen akabinde sıra asfalt çalışmalarına geçilecektir. Halkımızın kullanım alanlarından daha çok faydalanmalarını sağlamak amacı ile dar alandaki yollarımızı genişletme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Asfalt alt yapı ve zemin iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan İspiroğlu, kısa süre içerisinde asfalt çalışmalarını, Sakarya Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışarak tüm ilçeye yansıtıp Karasu'daki asfalt sorununun tamamen çözüleceğini belirtti.