KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından Karasu Yenimahalle’de devam eden çalışmalar yerinde incelendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Feyza Mirasyedi, Bolu Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürü Doruk Erdem Öncebe ve beraberindeki ekip, proje hakkında bilgi aldı ve çalışma alanını gezdi.

 

Sakarya Nehri’nin Karadeniz ile buluştuğu yerde kum birikmeleri meydana gelmesi ile bölge balıkçı teknelerinin nehre girişi ve denize çıkışı imkansız hale geliyordu. Nehir ağzında başlayan mendirek ve sahil düzenleme çalışmaları, bakanlık ve bölge yetkilileri tarafından Cumartesi günü yerinde incelendi.

 

“BU PROJEYİ 16 YIL BEKLEDİK”

 

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman da yetkililere bilgi verdi. Nehir ağzı çalışması ve mendirek projesinin 16 yıl sonunda yapılıyor olması büyük bir sorunu ortadan kaldıracağını belirten Karaman, “Sırada, bakanlığın masasında duran balıkçı barınağı projesinin hayata geçmesini bekliyoruz” dedi.

 

Nehir ağzı ile Yenimahalle İhsaniye sahilinde meydana gelen 3 kilometrelik erozyonun da, mendirek çalışması ile kum tutmaya başladığını ve eski görünümüne kavuşmasını beklediklerini belirten Ali Osman Karaman, “Projenin hayata geçmesine emeği olan Mustafa İsen’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ali Osman Karaman, mendireğin ilk blok taşının önümüzdeki günlerde  suya bırakılacağını ve projenin Ağustos ayı sonunda tamamlanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.


İNCELEMELERE AİT FOTOĞRAFLAR: