KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber

Nevtan Angün'ün haberi

 

Mehmetçik tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı sırasında tatil olan ve eğitime bir süre ara veren Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Gürsu İlk ve Ortaokulu öğrencilerine Karasu’dan Gönül Pınarı adı altında bir destek eli uzatıldı. Aziziye İlkokulu velileri ve öğrencilerinin büyük katkılarıyla temine dilen malzemeler, Gürsu Köyü’ne gönderildi. Okulun 4-B sınıf öğretmeni Mustafa Çolak ve 3-C sınıf öğretmeni Lale Turhan’ın koordinesi ile yürütülen kampanyaya destek beklenenden fazla oldu. 14 Aralık’ta başlattıkları kampanyayı 15 Ocak itibariyle sonlandırdıklarını söyleyen Aziziye İlkokulu Müdürü Erol Cantürk, giyim ürünleri, kırtasiye malzemeleri ve sınıflarında kullanılmak üzere dijital ekipman toplayarak kardeş okul Gürsu Köyü’ne gönderdiklerini belirtti.

 

Beklentimizin üzerine çıktı

 

Kampanya ile ilgili olarak KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber’e açıklama yapan Cantürk, “Şırnak ilinin Cizre ilçesinin hudut köyü olan Gürsu Köyü’nde bulunan ilk ve ortaokul öğrencileri, Barış Pınarı harekatı sırasında en çok etkilenen okulların başında geldiğini öğrendik.  Geçen yıl da okulumuz tarafından Gürsu’ya bir destek kampanyası düzenlemiştik. Eğitimci arkadaşlarımız, bu yıl da bazı eksiklerinin olduğunu bize iletti ve biz de bu isteğe yanıtsız kalamadık” dedi. “Durumu velilerimizle paylaştık ve kendilerine bilgilendirme mektupları gönderdik. Kendileri de büyük ilgi gösterdi ve beklediğimizin dışında bir destek ile karşılaştık” diyen Erol Cantürk, “Ses sistemi, projeksiyon cihazı başta olmak üzere sıfır ve ikinci el temiz malzemeler temin ederek Gürsu İlk ve Ortaokulu’na gönderdik” ifadelerini kullandı.

 

Arkadaşlarımız hediye gönderdik

 

Cantürk, son olarak “Öğrencilerimizin, en sevdikleri oyuncakları da getirmeleri bizleri çok duygulanırdı. Biz de bu vesileyle hem kardeş okulumuza bir karne hediyesi göndermiş olduk hem de çocuklarımızın paylaşma ve yardımlaşma duygularını arttırmış olduk. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşurken okulun 4-B sınıfı öğrencilerinden Asaf Fahri Keskin ise, “Şırnak ilindeki öğrenci arkadaşlarımıza hediyeler gönderdiğimiz için çok mutluyum. Bizim anne ve babamız her istediğimizi alabiliyor. Ama oradaki arkadaşlarımızın ihtiyacı var. Biz de onlara hediye vermek istedik. Ben bot, çanta, kıyafet ve kalem gönderdim. Güle güle kullansınlar” diye konuştu.

 

KAMPANYAYA AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: