Ülke genelinde gerçekleştirilen, Karasu’dan da her geçen yıl artan bir başvuru ile gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması’nın başvuru tarihi 2 Aralık Pazartesi saat 23:59’a kadar uzatıldı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından gerçekleştirilen liseli gençler Peygamber Efendimiz’in izinde konulu yarışmaya açık lise dahil olmak üzere lise düzeyindeki öğrencilerin katılabileceğini belirten AGD Karasu Temsilcisi Murat Ali Aksoy, “Yarışmaya, 2000 yılı ve üzeri doğumlu liseli öğrenciler katılabilir. Başvurular, www.efendimizinizinde.com internet adresinden yapılmakta. Karasu’da sınavın gerçekleşeceği okul belirlenecek ve sınav 15 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Başvuru tarihleri ise yoğun talep üzerine 2 Aralık gününe kadar uzatıldı” dedi.

 

 

Katılım artıyor

 

Sınav giriş belgelerini internet üzerinden verileceğini, isteyen olursa AGD tarafından da Karasulu öğrencilere belgelerin teslim edilebileceğini dile getiren Aksoy, “2012 yılından beli ülke genelinde gerçekleştirdiğimi sınava her geçen yıl katılım artıyor. Türkiye’de 1 milyon gencin katıldığı yarışmaya, Sakarya’da 10 bin ve Karasu’da da 500’den fazla öğrencimiz katıldı. Bu yıl 750’den fazla bir katılım bekleniyor” şeklinde konuştu. Okullarda stantlar açıldığını ve beş okulda konuyla ilgili konferanslar verdiklerini ifade eden Murat Ali Aksoy, “Amacımız, Peygamber Efendimiz’in muhteşem hayatını gençlerimizin örnek alması ve yaşamlarına tatbik edebilmesi. Ahlaklı, sevilen, hayırlı bireyler olması ve öyle insanlar yetiştirmeleri” dedi.

 

Nakit ödül verilecek

 

AGD Karasu Temsilcisi Murat Ali Aksoy, bu yarışmada kaybedenin olmadığını, Peygamber Efendimiz’in sünnetlerini kazanan herkesin kazanacağını belirtirken, sınavda sembolik bir nakit ödülü de verileceğini ifade etti. Aksoy, “Ülke genelinde ilk beşe girenlere 5 bin ile bin lira arasında değişen nakit ödüller verilecek. Sakarya’da 1.500 ile 250 lira arasında değişen ödüller verilecek. Karasu’da dereceye girenleri ise 500 lira ile 150 lira arasında ödüller bekliyor” şeklinde konuştu. Sınavda para ödülünün verilmesinin nedeninin öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılaması ve bir tür teşvik olduğunu da sözlerine ekleyen Aksoy, “Asıl amaç, gençlerimizin kötü gidişatına dur demek ve gençlerin hayatına Peygamber Efendimiz’in sünnetlerini tatbik ettirebilmek. Bu kitabı okuyan zaten anlayacak ve en iyi şekilde uygulayacak. Karasu’da üç yıldır düzenlenen bu sınava tüm öğrencilerimizin katılmasını tavsiye ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: Nevtan Angün ve Cihan Emre  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün