KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Dört gün süren sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 18 Mayıs Pazartesi günü kurulamayan Karasu Halk Pazarı, her yıl odluğu gibi bu yıl da gelenek haline gelen bayram arifesi pazarı olarak kurulacak. Her bayram öncesi arife günü kurularak gelenek haline gelen halk pazarı, Koronavirüs tedbirleri kapsamında geleneği bozarak kurulacak.

 

23-24-25-26 Mayıs günlerinde bayram süresince yeniden sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu nedenle bayram arifesinde kurulamayacak olan Karasu Halk Pazarı, 22 Mayıs Cuma günü kurulacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pazar giriş ve çıkışlarında önlem alacak.

 

Cuma günü kurulacak olan halk pazarına vatandaşlar kontrollü olarak alınacak. 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların, pazara girişine izin verilmeyecek. Vatandaş, maskesiz olarak içeri alınmayacak. Girişler otopark tarafından yapılacak ve ayrı kapıdan çıkış sağlanacak.

 

Yetkililer, halkın sağlığını tehlikeye atmamak ve para cezası ile mağdur duruma düşmemek için vatandaşın kurallara uyması ve maskesiz çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.