KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi


 

20. Bölge Eczacılar Odası Karasu Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, toplum arasında Koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilerin gezdiğini belirtti. Koronavirüs’ün yayılmasına engel olmanın kolay olduğunu söyleyen Altıntaş, önemli bilgiler verdi. “Karasu’da Koronavirüs vakasının görülmemesi sevindirici bir durum olmakla birlikte bu virüsten korunma yöntemi, maalesef yayılan genel korunma yöntemleriyle bağdaşmamaktadır. Toplumda doğru olarak bilinen korunma yollarının çoğunun bir faydası yok” diyen Altıntaş, “Koronavirüs, solunum yoluyla akciğerlere temas ederse etkili olur. Burun yoluyla ya da ağız yoluyla soluk borusuna giren virüs, akciğerlere inene kadar etkili olmaz. Ancak akciğerlere ulaşırsa etkisini gösterir. Virüsü akciğerine alan herkeste de ölümcül etki göstermez” şeklinde konuştu.

 

Önlem alın, hayatınıza devam edin

 

Elimizdeki verilere göre küçük yaş grubu insanlar bu virüsten etkilenmezken akciğer hastaları, solunum yolu hastaları, tansiyon, şeker ve diğer kronik hastalığı olan yaşı yüksek kesim bu virüsten etkilenmektedir. Ancak yaşı her yüksek olan kişinin etkileneceği anlamına gelmez. Bağışıklık sistemi çok zayıf insanlarda ölümcül etki yapmaktadır” diyerek sözlerini sürdüren Yakup Altıntaş, “Dünyada bu hastalığa yakalananların sadece yüzde 2‘si hayatını kaybetmiş durumda. Toplumdaki panik havasına aldanmayın ve hayatınıza normal şekilde devam edin. Ancak önlem almak, virüsün başkalarına bulaşmasını önleyecektir” dedi.

 

En etkili yol yıkamak

 

Dezenfektan maddelerin faydadan çok zarar getirebileceğini dile getiren 20. Bölge Eczacılar Odası Karasu Kocaali Bölge Temsilcisi Yakup Altıntaş, “Yapışkan bir madde olan dezenfektan, virüsün elinize yapışık kalmasına sebep olabilir. En güzel önlem, ellerimizi gün içerisinde sık sık sabunlu suyla yıkamak, yıkamadan da elleri ağza ve buruna değdirmemektir. Böylece virüsün yayılması büyük ölçüde önlenir. Basit bez maskeler virüsü engellemez. Aksine nemlenir ve virüsü maskeye yapıştırarak ağız ve burun yoluyla içimize almaya sebep bile olabilir” ifadelerini kullandı.

 

Burundan nefes alnı

 

Virüsün akciğerlere kolay girmesini önlemek için gün içerisinde burundan nefes alınmalı. Burundan alınan nefes, akciğer ısısına dönüştüğünde virüsün bu ısıda yaşama oranı düşüyor. Ağızdan alınan nefesle virüsün bulaşma oranı ise burundan nefes alanlara göre 10 kat fazladır. Gün içinde burnumuzu yıkamak büyük fayda sağlar” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Altıntaş, sözlerini “Piyasada fahiş fiyata kolonya ve basit maske satanlara itibar etmeyin ve onlara fırsat vermeyin. Dün kutusu 20 liraya gelen maskeyi bugün 600 liraya geliyor. Bu ürünü biz Karasu’da satamayız diyerek iade ettik. Dezenfektan, maske ve kolonya bulmakta zorlanıyoruz. Bu fiyata satmamak için almıyoruz ve bu nedenle müşteriye yok çekiyoruz” diyerek tamamladı.