Karasu’da 33 kriterden geçerek deniz, kum temizliği ve çevre düzenlemesiyle Sahil Park ve 32 Evler Plajı, bir kez daha mavi bayrağı almaya hak kazandı. Cumartesi günü saat 17:00’da Sahil Park’ta düzenlenen program ile mavi bayrak göndere çekildi. Program öncesi saat 14:00’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “mavi bayrak” konulu resim yarışması 8-11 yaş aralığında 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Çocuklar kendilerine ayrılan bir buçuk saatlik süre içerisinde sahil çevre temizliğini önceleyerek çizimlerini yaptı.

 

 

Kolay iş değil

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, mavi bayrak asmanın çok kolay iş olmadığına, ciddi bir iş, inceleme ve süreçten geçmesi gereken bir hadise olduğuna değindi. “İlçemize gelen vatandaşlarımızın gerek Sahil Park’ta gerekse 32 Evler Plajı’nda öncelikle can güvenliği,  deniz suyunun sıhhati, engelli vatandaşlarımızın ulaşılabilirliği konuları başta olmak üzere gerçekten ilçemize rahatlıkla gelip denizden istifade edebilecek ölçülere kavuşturmanın kıvancı içerisindeyiz” diyen Kaymakam Mercan, 10 kilometrelik sahili mavi bayrakla kaplamayı hedeflediklerini de ifade etti.

 

Hak ettiği yerde olacak

 

Dönem dönem denizde bir takım sıkıntılar yaşadıklarını belirten Aziz Mercan, “Bizi çok üzen boğulma olaylarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Gerçi her sene aldığımız tedbirlerle bu sayıyı çok aşağı çektik. Ama arzu ediyoruz ki bu hiç yaşanmasın. Tabii ki eksikliklerimiz olabilir ama samimiyetle ifade etmeliyim ki, büyükşehir belediye başkanlığımız, ilçe başkanlığımız, kaymakamlığımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız bunun üstesinden gelmeye çalışıyor ve gayret gösteriyor. Her geçen sene Karasu hak ettiği yerde olacak” şeklinde konuştu. Mercan’ın ardından kürsüyü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce devraldı. Yüce, Sakarya ve Karasu için yaptıkları ve yapacakları çalışmalara değindi.

 

Bisikletle ödüllendirildiler

 

Sakarya ilimiz, bize öncelikle Rabbimizin ve sonrasında atalarımızın emaneti ve gelecek nesillere bırakacağımız en değerli bir miras” diyen Ekrem Yüce, “Biz bu hassasiyetle çevreye büyük önem veriyor, evrenin doğal güzelliklerinin korunması için özveriyle çalışıyoruz. Bizim gözde illerimizden olan Antalya’nın sahip olduğu kriterleri artık Karasu, Kocaali ve Kaynarca’ya getirmiş bulunuyoruz. Mavi bayraklı plajlarımızın sayısını arttırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yüce’nin sözlerinin ardından mavi bayrak temalı resim yarışmasında dereceye giren çocuklara birer bisiklet takdim edildi. Bisikletlerin dağıtılmasının ardından Ekrem Yüce’nin, Karasu sahil şeridine bisiklet yolu yapılması için ekiplere talimat vermesi dikkatlerden kaçmadı. Programın sonunda Kaymakam Mercan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından mavi bayrak göndere çekildi. Ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Mercan ve Yüce’nin yanı sıra Karasu ve çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve bazı daire amirleri de törende hazır bulundu.