KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından önemli 33 kriterin sahip olduğu plajlara verilen Mavi Bayrak, Karasu’ya bu yıl da verildi. Karasu Sahilpark Plajı ve 32 Evler Plajı’nda düzenlenen törenle, Mavi Bayrak göndere çekildi.

 

Karasu sahilleri için önemli bir simge olan Mavi Bayrak törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı. Bayrak, Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavzuyiğti ve davetlilerin katıldığı törenle göndere çekildi.

 

Mavi Bayrak’ın TÜÇEV tarafından verilen bir çevre ödülü olduğuna dikkat çeken Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Karasu’da 33 kriteri yerine getiren iki plajımız, bu yıl da Mavi Bayrak almaya hak kazandı” dedi.

 

KARASU’NUN DENİZİ SAĞLIĞA UYGUN

 

Bu 33 kriterin başında deniz suyunun temiz, berrak ve insan sağlığına zarar vermeyecek durumda olmasının geldiğini belirten Yüce, “Karadeniz’in Karasu sahilinde insan sağlığına uygun olduğunu bir kez daha tüm Türkiye’ye bir kez daha göstermiş olduk” diye konuştu.

 

Sakarya sahillerinde cankurtaran hizmetine yönelik her türlü imkanların seferber edildiğine de değinen Ekrem Yüce, “Karasu sahili, bu yönden de çok güvenli bir sahil olduğunu gösteriyor. Ekiplerimiz, görevlerinin başındadır ve Büyükşehir de gereken desteği vermekte” şeklinde konuştu.

 

Mavi Bayrak için önemli üçüncü kriterin de engelli vatandaşlar için uygun erişim sahasının olması geldiğini söyleyen Başkan Yüce, “Sahilpark ve 32 Evler plajlarımız, engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygundur. Mavi Bayrak, bir kez daha ilçemize hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

 

MAVİ BAYRAK TÖRENİ'NE AİT FOTOĞRAFLAR: