KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Salı günü Karasu Terminali’nde geniş çaplı bir dezenfekte ve temizlik çalışması yaptı. Karasu Belediyesi ile Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası öncülüğünde gerçekleşen çalışma kapsamında 200’e yakın ticari araçla birlikte terminalde bulunan hususi araçlar da dezenfekte edildi.

 

Em ticari hem hususi

 

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Karasu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar, “12 Mart günü, Koronavirüs tehdidine karşı bir ilaçlama yapmış ve 204 aracı dezenfekte etmiştik. Bugün ise okul servislerimiz hizmet vermediği için yaklaşık 180 ile 200 arası ticari aracımız ilaçlandı. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra, terminalde bulunan ve isteyen vatandaşlarımızın da hususi araçlarını ücretsiz olarak dezenfekte ettik” dedi.

 

Her akşam yıkıyoruz

 

Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarından memnun olduklarını ve kendi imkanlarıyla da önlemler aldıklarını belirten Karasu Şehiriçi Minibüsü esnaflarından  Koray Zenginer ise, “İlaçlama 10 veya 12 günlük periyotlarla devam ettiriliyor olmasından memnunuz. Yolcularımızın sağlığı bizim için en önemli şey. Şoför ve araç sahipleri olarak biz de her akşam araçlarımızda düzenli yıkama ve dezenfekte işlemi uyguluyoruz” şeklinde konuştu. Zenginer ayrıca, araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu alarak yan yana oturtmadıklarını ve çapraz oturma düzeni ile yolculuk edilmesine izin verdiklerini belirtti.

 

UYGULAMAYA AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: