Toplantının açılış konuşmasını Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik yaptı. Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan Belediye Başkanlığı’nın görevlendirdiği bir başkan ve üyenin, Vergi Daire Başkanlığı’nın görevlendirdiği iki üyenin, Karasu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü temsilen bir üyenin, Sakarya Ticaret Odası’ndan bir üyenin ve ilgili mahalle muhtarlarının yemini ile oturum açıldı.

 

Karasu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, komisyon üyelerine 2018 yılı için uygulanan metrekare birim fiyatları verilerek bir önceki komisyonun çalışmaları ve fiyatları değerlendirildi. 2018 yılı beyan dönemi tespit edilecek fiyatlarda Belediye sorumluluğu altında olan alanların, içi yeni açılan cadde ve sokakların ve buna bağlı olarak açılan sokak ve caddelerin başlangıç ve bitiş noktaları, yine sahil kesiminde ve iç kesimlerde yapılan 18. Md uygulamaları yapılmış bölgeler tanıtılarak bu bölgelerin sokak ve caddeleri imarda konut, ticaret ve sanayi olarak ayrılan yerler sunum şeklinde tüm üyelere aktarıldı.

 

Arsalara Ait m² birim değer takdir komisyonunun yemin ederek görevine başladığını bildiren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Kurulan komisyon, çalışmalarına 2 aylık süreç boyunca devam edecek. 15 Haziran sonunda komisyon çalışmalarını tamamlayacak. Takdir Komisyonu’nun aldığı kararlar Belediyemizde ve ilgili mahalle muhtarlıklarında 15 Haziran sonunda askıya çıkartılacak. Alınan kararların şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.