KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi


Yalı Mahallesi’nde kimliği belirsiz bir şahsın, mahalledeki hayvan severler tarafından beslenen yavru köpekleri zehirli et ile öldürmesi büyük tepkiye neden oldu. İki buçuk aylık ve altı aylık yavru köpekleri besleyen mahalle sakinleri, gün içerisinde köpekleri göremeyince durumdan şüphelendi.

 

Yemek ve su verdikleri bölgedeki yemek kaplarında zehirli et gören hayvanseverler, durumdan şüphelenince yavru köpekleri aramaya başladı. Çalıların içerisinde yavru köpekleri cansız halde bulan ve hayvanların acıdan ot yediğini fark eden mahalle sakinleri büyük üzüntü yaşadı.

 

HANGİ VİCDANSIZ BUNU YAPAR?

 

Hayvansever vatandaşlardan Elif Topal, “Mahallemize yavrularıyla beraber sığınan anne köpeğe sahip çıktık. Onlara yuva aradık ve üç tanesini sahiplenen oldu. Dün gece kimliği belirsiz bir kişi tarafından yemek kaplarına zehirli et bırakılmış. Bu cinayet değil de nedir” diyerek tepki gösterdi.

 

Gündüz saatlerinde buldukları ve can çekişen yavruları veterinere götürdüklerini de söyleyen Topal, “Yapan kişilerin eşkâlini tarif edenler oldu. Kamera kayıtlarını topladık. Olay emniyete intikal etti, sonucu bekliyoruz. Bugün bunu hayvana yapan fırsat bulunca insana da zarar verir” şeklinde tepki gösterdi.

 

HABERE AiT FOTOĞRAFLAR: