Cuma günü Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu bahçesinde bir kermes düzenlendi. Diğer kermeslerden farklı olarak gerçekleştirilen etkinliğe başta okul velileri olmak üzere mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Okul öğrencilerinin girişimleri ve fikri aileleriyle paylaşmaları üzerine gerçekleştirilen kermesten elde edilen gelirin tamamı, okul ve Karasu’da eğitim gören ihtiyaç sahiplerine harcanacak olması dikkat çekti. Her zaman okul yararına yapılan kermeslerin dışında bir amaçla gerçekleştirilen etkinlik fikrinin öğrenciler tarafından öne atılması da önemini bir kat daha arttırdı. Gün boyu ziyaretçilerini ağırlayan kermesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit de ziyaret etti. Kermeste, veliler tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler, satışa sunuldu.

 

 

Her sınıfa bir isim

 

Okulun 6.sınıf öğrencisi Beren Akyurt, “Yardım severlik üzerine bir kermes yapmaya karar verdik. Durumu ailelerimizle ve öğretmenlerimizle paylaştık. Durumu olmayan arkadaşlarımıza kışlık kıyafet ve bot almak istedik. Daha önceden de bu tür etkinliklerde görev aldım. Arkadaşlarımızı seviyoruz ve onların ihtiyaçlarını karşılamak bizim de görevimiz” dedi. Okul Müdürü Salim Uğurlu ise, “Değerlerimiz Okulumuzda Yaşıyor projemiz kapsamında bütün sınıflarımıza değer isimleri verdik. Sevgi, saygı ve yardımseverlik sınıfı gibi isimler koyduk. Her sınıf, değer etkinliği sırası geldiğinde bir program gerçekleştiriyor. Bugün de yardımsever sınıfı olarak bir kermes düzenlendi. Elde edilen gelirle, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kışlık kıyafet ve bot yardımı yapılacak” dedi.

 

Öğrencilerde farkındalık

 

Okul öğrencilerinin, kermesin etkinliğinin amacının farkında olduğunu ve bundan sonra yardımseverlik adına adımlar atmak için sabırsız davrandıklarını da sözlerine ekleyen Okul Müdürü Salim Uğurlu, “En az 20 öğrencimize kıyafet ve bot yardımı yapılmasını planlıyoruz. İlk önce kendi okulumuzdaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, daha sonra ilçemizdeki diğer okullardaki öğrencilere elimizi uzatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Okulun 2. ve 6.sınıf öğrencilerinin girişimler, velilerinin de desteğiyle kermesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Uğurlu, kendi okullarında belirlenen 10 öğrenciye destek verildikten sonra, elde edilen gelir doğrultusunda diğer öğrencilere de yardım edeceklerini söyleyerek sözlerine son verdi.

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün