Karasu Sivişoğlu İş Merkezi’nde hizmet vermekte olan Karasu Akademi Müdürü Robotik ve Kodlama Merkezi, yaklaşık beş ay önce ilk kursiyerlerine eğitim vermeye başladı. Açıldığı günden itibaren büyük talep gören ve üç grup halinde eğitime başlayan merkezde ilkokul, ortaokul ve yetişkin düzeyde gruplara ayrı ayrı eğitim veriliyor. Robotik, kodlama, 3D tasarım, arduino, scratch ve mblock eğitimlerinin verileceği kursun yeni dönem grup kayıtları da devam ediyor. Kurs hakkında bilgi veren Karasu Akademi Müdürü Robotik ve Kodlama Merkezi Vahdet Karadeniz, “Karasu’da yaklaşık 3 ay önce hizmet vermeye başladık. Elektrik ve elektronik, 3D tasarım ile robotik kodlama üzerine eğitimlerimiz dört ay önce başladı. Üç grup halinde derslerimiz devam ediyor. İlk grup olan elektrik ve elektronik derslerimiz tamamlandı ve robotik kodlama üzerine eğitimlerimiz başladı” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Herkese uygun ders saati

 

Alanında uzman öğretmenlerimizle tarafından ilkokul, ortaokul ve yetişkin düzeyde kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. İlkokul grubu eğitimlerimiz sürüyor. Ortaokul grubu öğrencilerine yönelik eğitimlerimiz de başlamak üzere. Yetişkin grubundan talep alıyoruz ve yakın zamanda yetişkinlere yönelik eğitim vermeye de başlayacağız” diyen Karadeniz, “Kursiyerlerin taleplerine göre gruplar oluşturduk. Okul döneminde hafta içi 15:30 grubu, hafta sonu ise sabah, öğlem ve akşam grupları oluşturduk. Bizi diğer robotik eğitimi veren kurslardan ayıran özelliğimiz, setlerimizi kendimiz tasarlıyoruz. Elektronik kısımları ve robotların şaselerine kadar hepsi kendi tasarımımız. Hazır tasarım kullanmıyoruz. Kursiyerlerimize bu tasarımlar dahilinde 7 adet robotu kendileri yapabiliyor. Eğitimleri, kendi tasarımı olan robotlarla alıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Kayıtlar sürüyor

 

İlkokul grubu kursiyerlerinden Yağız Ali Şeker ise “Kursa kayıt olduktan sonra elektrik ve elektronik üzerine birçok şeyi yapmaya başladım. LCD ekran çalıştırdık, ultrasonik sensörle mesafe ölçtük, bluetooth kontrollü araç çalıştırmak için robot yapımını sürdürüyoruz. Yaklaşık iki aydır bu kursa devam ediyorum ve okuldan arta kalan zamanlarımı, bilgisayar oynayarak veya internet kafeye giderek değil; bu kursa gelip, kendi kodlamalarım yaparak geçiriyorum. Tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum” diyerek kurs hakkındaki görüşlerini belirtti. Karasu Akademi Müdürü Robotik ve Kodlama Merkezi Vahdet Karadeniz, yeni dönem grup kayıtlarının devam ettiğini belirterek kendilerine 0555 153 74 54 numaralı WhatsApp hattı üzerinden ulaşılabileceğini, belediye binası karşısındaki Sivişoğlu İş Merkezi’nin en üst katında bulunan kurs merkezine gelerek bizzat kayıt yaptırılabileceğini de sözlerine ekledi.