Karasu Mesleki Eğitim Merkezi tarafından her yıl Karasu genelindeki 8.sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen uygulama, bu yıl farklı görüntülere sahne oldu. Karasu Sanayii Sitesi içerisinde bulunan Karasu Mesleki Eğitim Merkezi binasına gelen 30’a yakın öğrenci, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı’nda uygulamalı eğitim aldı. Okul müdür yardımcıları Bülent Çopur ve Burhan Aslan, Makina Teknolojileri Öğretmeni İsmail Çalışkan ile Güzellik ve Saç Bakımı Öğretmeni Çağla Pancarcı tarafından öğrencilere uygulamalı alan tanıtımı yapıldı. Bilgilendirici video izletişinin ardından Kuaförlük bölümü son sınıf öğrencileri, konuk öğrencilere saç bakımı uyguladı. Okul Müdürü Osman Aydın, her yıl kendilerinin okullara giderek okul ve bölümlerinin tanıtımını yatığını belirtti ve bu yıl bir farklılık yaparak, Kurudere İlk ve Ortakulu’nun 8.sınıf öğrencilerini ağırlayarak uygulamalı olarak bölüm tanıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. “Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ara eleman ihtiyacı var. O nedenle çocuklar iyi bir meslek, gelecek ve gelir elde etmek istiyorsa bizim kurumumuzu tercih etmeli. Ayrıca bize gelen çocukların liseye gitme zorunluluğu yok. Lise mezunu olmak isterlerse, lise veya açık meslek lisesine kayıt yaptırarak oradan da dört sene sonra mezun olabilirler” diyen Osman Aydın, sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

 

Türkiye’nin ihtiyacı var

 

Bize gelen öğrenciler, meslek hastalıkları ve iş kazasına karşı sigorta alıyorlar. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan çocuklar varsa eğer, onların sağlık sigortasını da biz ödüyoruz. Şu anda günümüz birim fiyatlarıyla öğrenciye ayda 550 lira maaş veriliyor. Bunun 360 lirasını devlet karşılıyor. Öğrencilerimiz beş gün işletmede bulunuyor, bir gün okula geliyor. Dört senenin sonunda mezun olan öğrenci, ustalık belgesi alarak hizmet sektöründe ve sanayi sektöründe iş istihdamı sağlamış oluyor. Mutlaka her aile veya her öğrenci iyi bir üniversite okunmasını ister. Milyonlarca öğrenci mezun oluyor ama 800 bin veya bir milyon öğrenci üniversiteye giriyor. Kalan çocuklar ne olacak? Ayrıca, mezun olan öğrencilerin kaç tanesi sektörde ve alanında iş bulabiliyor? Bir çocuk en azın buralara gelerek meslek sahibi olursa hem kendisine hem ailesine hem de ülkesinin ekonomisine fayda sağlar

 

Yerinde görmek çok farklı

 

Kurudere Ortaokul Müdürü Ender Evirgen ise, “Biz de öğrencilerin tercih yaparken okulları yerinde görsün, akıllarında soru işareti kalmasın diye böyle bir faaliyet düzenledik. İlk olarak Mesleki Eğitim Merkezi’nden başladık. Diğer liseleri de gezdik. İlçedeki hemen hemen tüm liseleri gezerek Çocuklarımızı Haziran ayında girecekleri sınavdan sonra tercih döneminde akıllarında bir bilgi oluşabilsin, kendilerini nereye yönlendirebileceklerini belirleyebilsinler diye bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Çocuklarımıza tercih zamanında elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız ama yerinde görüp inceleyip tercih yapmakla, kulaktan duyma tercih yapmak çok farklı. İlk dönemde Sakarya’daki liseleri gezdirdik. Bu dönemde de Karasu’daki liseleri gezdirerek kaderlerinde ne varsa, tercihlerinde ne olacaksa o yönde yönlenecekler” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: