Kaymakam Aziz Mercan ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, KarasuHaberleri.com haber ofisine bir ziyaret gerçekleştirdi. İmtiyaz Sahibi Nevtan Angün ve Haber Müdürü Esra Aydın’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Mercan ve Ersoy, Karasu’nun gündemi üzerine uzun süre sohbet etti. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret sırasında “Karasu’da hali hazırda yayın yapmakta olan ve çizgilerini başarıyla sürdüren gazetelerimiz mevcut. Fakat yerel gazetelerimiz imkanlar gereği haftalık yayın yaparak hizmet vermekte” diye konuşan Mercan, “Çağımızın gereksinimleri olan hızlı habercilik adına Karasu Haberleri, bu alandaki boşluğu önemli ölçüde doldurdu. Yayın hayatınız ve sürdürdüğünüz çizginizi beğeniyor ve bizzat haberlerinizi takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Mağduriyete izin verilmemeli

 

Önemli olan hızlı haber vermekten öte doğru haberi vermek ve ortada bilgi kirliliğinin olurmasını önlemek. Karasu Haberleri olarak bu noktada da olumlu adımlar atıyor ve haber konusunda hassasiyet gösterdiğinizi düşünüyorum” diyerek sözlerini sürdüren Kaymakam Mercan, “Karasu’da kapsamlı ve kurumsal çerçevede yayın yapan belki de tek kurum olarak sorumluluğunuz fazla. Bu bilinçle yayın hayatınızın devamında Karasu Haberleri’ne başarılar diliyorum” diye konuştu. İlçe Emniyet Müdürü Ersoy da çalışmalarından dolayı Angün ve Aydın’ı tebrik etti. Özellikle asayiş haberlerinde kişilerin mağduriyetine saygı duymak ve mağdur etmemek adına titizlikle haber yapılması gerektiğini ifade eden Ersoy, “Siz, bu konuda titiz davranıyor ve kişilerin haklarına saygı duyuyorsunuz. Bu anlayışınızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Sorumluluğumuz farkındayız

 

Gerçekleştirilen ziyaretten son derece memnun kaldıklarını belirten KarasuHaberleri.com İmtiyaz Sahibi Nevtan Angün, “Karasu’da 14 yıldır basın camiasının içerisinde olmaktan gurur duyuyorum. Bu süre içerisinde elde ettiğimiz birikimi, ilçemizin menfaatleri için kullanmaya ve şahıs ile kurumlara karşı büyük hassasiyet göstermeye dikkat ediyoruz. Gazetelerin sorumluluk alanı büyük oranda ilçe merkezi. Haberin hazırlanması ve yayımlanması için de önlerinde uzun bir süre var. Fakat İnternet haberciliğinde en büyük dezavantaj, haberi zamanında vermek ve en önemlisi doğru vermek. Hatanızı düzeltene kadar ilçe içerisinden ve ilçe dışından yüzlerce kişiye o haber ulaşıyor. Bu konuda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Temkinli hareket ediyoruz. Kurumlarla uyum içerisinde ve karşılıklı istişare eşliğinde ilçemize ve ilçemiz dışındaki Karasululara hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek Mercan ve Ersoy’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür etmeyi ihmal etmedi.