KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Karasu ilçe merkezinde, polis bölgesi sorumluluğunda dört günde toplam 207 bin 602 lira para cezası kesildi. Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk bölgelerinde yaptıkları kontrol  ve uygulamalarda, halkın sağlığını tehlikeye atacak olan kural ihlallerine becit vermedi.

 

Yasağın ilk günü olan 16 Mayıs Cumartesi günü sokağa çıkma yasağına uymayan 11 kişiye toplam 35 bin 46 lira, maske takmayan 12 kişiye ise toplam 12 bin lira para cezası kesildi.

 

17 Mayıs Pazar günü, belli bir saat aralığında 65 yaş üzeri vatandaşların dışarıya çıkmalarına izin verilirken, bu yaş sınırına uymadan sokağa çıkan 9 kişi 28 bin 674 lira ceza ödemek zorunda kaldı.

 

18 Mayıs Pazartesi günü 30 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal ederek 95 bin 580 lira, 9 kişi de maske takmayarak 9 bin lira para cezası yedi.

 

Kısıtlamanın son günü olan 19 Mayıs Salı günü ise 7 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden, 5 kişiye de maskesi sokağa çıkmaktan toplam 27 bin 302 lira para cezası kesildi.

 

Emniyet yetkilileri, kısıtlamalar süresince sokağa çıkma yasağına uymayanlara 3 bin 186 lira, Sakarya Valiliği kararına aykırı gelerek evlerinden dışarıya maskesiz çıkanlara ise bin lira para cezası uygulanacağını hatırlatarak, vatandaşın mağdur olmaması ve halk sağlığını tehlikeye atmamaları konusunda uyarıda bulundu.