KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ın mesajı:

 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü dünyadaki tek çocuk bayramı olarak coşkuyla kutlarken, gelecekte ülkemizi yönetecek çocuklarımızı ortak bir coşku etrafında bir araya getirerek vatan, millet, insan sevgisi aşılıyor ve aynı zamanda dünyada sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesini ilke edinmelerini onlara miras bırakmış oluyoruz. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı, milletimizin geçmişten gelen birikimi ve birlik beraberlik içinde çok çalışarak daha müreffeh ve kalkınmış hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak hepimizin en büyük hedefidir.

 

Sevgili çocuklar; sizler de milletimizin gelecekte de gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olması, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalaması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en iyi şekilde kendinizi yetiştirmelisiniz. Bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

 

Bu duygularla siz çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

 

 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın mesajı:

 

 

Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı olan yüce meclisimizin kuruluşunun 100.yıl dönümünü kutluyoruz. Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.yılını kutlamanın gururunu yaşıyor, yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

 

23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerler ve ifade ettiği anlamlar ile çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesle aktarılacaktır.

 

Çocuklar; Bu bayram sizler için şenlik, Türk Milleti için gurur günüdür. Siz, Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve tek ümit kaynağısınız. Sizlere güveniyoruz. İnanıyorum ki sizler, kendinize sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihinizden aldığınız özgüvenle büyük başarılara imza atacaksınız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyor, sevincinizin, coşkunuzun ve ümidinizin daim olmasını diliyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum.



 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın mesajı:

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu günün, ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımız için iyilikler, hayırlar getirmesini diliyorum.

 

23 Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği bir dönemde, Türk Milletinin yeniden dirilişinin, silkinişinin, şahlanışının tarihidir. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum.

 

"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o zor mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır. Milli iradenin temsil edildiği, İstiklal Harbimizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür. Aziz Atatürk önderliğinde milletimiz, o zor şartlar altında demokrasi yolunu tercih etmiş, milli iradeyi baş tacı yapmış ve bu yüce kurumu açmıştır. Yani zaferler Meclisimizi değil, Meclisimiz destansı zaferleri doğurmuştur. Ardından da milli iradenin rehberliğinde bağımsızlığımız kazanılmış, Cumhuriyetimiz ilan edilmiş ve milletimiz tarih sahnesindeki şerefli yerini yeniden almıştır. Onlar bize, güçlü bir Meclis, onurlu bir ülke, gurur veren bir Cumhuriyet ve her zaman bu topraklar üzerinde dalgalanmaya devam edecek şanlı bir bayrak bıraktılar.

 

Bu sene Çocuk Bayramımızı iki sebepten dolayı farklı kutlayacağız. Birinci sebep bu sene Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100.yılı olması. İkincisi ise Corona salgını nedeni ile bayramın evlerde kutlanacak olması. Fakat evlerde yapılacak kutlamanın rengârenk ve yüzüncü yıla yakışır coşkuyla gerçekleşmesi için birçok hazırlıklar yapıldı. Hayatı sığdırdığımız evlerimize bayramın coşkusunu da sığdıracağız.

 

 Bu duygu ve düşüncelerle, bize özgür bir vatan bırakan İlk Meclis Başkanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,  Mücadele arkadaşlarını, bu vatan için can veren tüm Şehitlerimizi, rahmetle anıyor, Gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum.

 

Başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.