KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi

Nevtan Angün'ün haberi

 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinesinde yürütülen, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından da gerçekleştirilen “Sağlam Kafa ve Sağlam Vücut İçin Sağlıklı Üretiyoruz, Sağlıklı Hazırlıyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” başlıklı proje, renkli görüntülere sahne oldu. Dikkat çeken etkinlikte Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Engin Kahraman ve Hüseyin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Muzaffer Sayım, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürleri Fikret Güldemir ve Halil Dursun ile okul idaresi ve öğretmenleri hazır bulundu.

 

Küçük yaşta başlamalı

 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, program öncesi okulun ana sınıfı öğrencileri ile kısa süreli sohbet etti. “Sağlıklı kafanın sağlıklı bedende olacağından hareketle çocuklarımıza doğru beslenmeyi öğretmeyi ve alışkanlık haline getirilmesini hedeflediğimiz bu çalışma ile farkındalık oluşturduk. Sağlıklı beslenme küçük yaşta başlamalı” diyen Durmuş, “Bu etkinlik ile küçük öğrencilerimiz kendi sandviçlerini kendileri hazırlayarak hem el becerilerini geliştirme fırsatı buldu hem de bu yaşta doğru beslenmenin temelini oluşturdular” şeklinde konuştu.

 

Patenti bizde olacak

 

Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin gayretleriyle yapılan kabaklı ekmek ve fındıklı ekmeğin patent başvurusunu da yaptıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Sonuçlarını da alacağımıza inanıyoruz. Yöremize özgü olan öz değerlerimize dönülmesi hususunda önemli bir adım olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan konuşmanın ardından eğitimciler, öğrencilerle birlikte kendi sandviçlerini hazırladı. Bir öğrenci de nasıl sandviç hazırlandığı konusunda Durmuş’a bilgi verdi. Anaokulu öğrencisinin, sandviçini yedikten sonra ““Çok güzel olmuş, aferin bana” sözleri de gülüşmelere neden oldu.

 

Her öğrenci destek verdi

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Canan Başaran ise “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hazırlanın projenin hazırlama ve sunum aşamasında görev aldık. Amacımız, anaokulundan başlayarak çocukların basit sandviçler hazırlamasını, dışarıdan hazır gıdalar almaları yerine, evlerinde kendi hazırlayıp yiyecekleri menüleri öğretmek” diye konuştu. Başaran, sözlerini “Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz çeşitli ekmekler yaptı. Meyveli yoğurt hazırladılar. Programın süsleme kısmını Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri hazırladı. Masa örtülerimizi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencileri yaptı. Okulumuz bir imece usulüyle etkinliğin içerisinde yer aldı” diyerek bitirdi.