KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan İOKBS için Sakarya genelinde 16 ilçede, 49 okulda, 674 salonda yapılacak sınava 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören 12 bin 300 öğrenci katılacak.

 

TEDBİRLER ALINDI

 

Sınavda öğrencilere 120 dakikalık süre içerisinde 100 soru yöneltilecek. Karasu’da ise üç okulda öğrenciler ter dökecek. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi, sınav merkezleri olarak belirlendi.

 

5 Eylül Cumartesi günü tek oturumda yapılacak sınav nedeniyle okullarda Covid-19 tedbirlerinin uygulanacağı ifade edildi.  Bu tedbirler kapsamında okul bahçesine sadece öğrenciler ve görevliler alınacak. Öğrencilerin sınava giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından hazırlanarak öğrencilerin sırasına konulacak. Sınava girecek öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtılacak, giriş ve çıkışlarda sosyal mesafe kuralları uygulanacak.

 

KORONALI ÖĞRENCİLERE AYRI SALON

 

Covid-19 tanısı olan öğrenciler için Karasu’da pandemi sınav merkezi oluşturuldu. Pozitif tanılı öğrenciler, Şehit Hasan keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava alınacak. Vaka temaslı olup karantinada olan öğrenciler ise okullarındaki yedek salonlarda sınava alınacaklar.

 

Henüz pozitif vakalı veya tanılı öğrenci başvuru almadıklarını fakat olması durumunu göz önüne alarak meslek lisesinin hazır tutulduğunu belirten İlçe Millî Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Cumartesi günü yapılacak olan sınava girecek öğrencilere, görevli öğretmen ve yöneticilerimize başarı dileğinde bulundu.