KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Çatalövez Mahallesi’nde yaşayan ve Adapazarı’nda ikamet eden evli ve üç çocuk annesi Melike Aydoğan (43), Hendek’te yaşanan patlamadan yaralı olarak kurtuldu. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan tarafından hanesinde ziyaret edilen Aydoğan, dehşet anlarını anlattı.

 

Eşi İlhan Aydoğan, ailesi ve Çatalövez Muhtarı Kemal Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Melike Aydoğan, gözyaşlarını tutamadı. Arkadaşlarının yaralandığını ve hayatını kaybettiğini söyleyen Aydoğan, “Büyük bir patlama duyduk. Neler olduğunu anlamadan ortalık savaş alanına döndü. Yaralananlar ve olduğu yerden kaçmaya çalışanlar oldu” dedi.

 

Kendisine yardım eden bir kişi sayesinde düştüğü yerden kalktığını ve koşarak depolardan uzaklaştıklarını, ağaçlık alana ardından çevre köye sığındıklarını söyleyen Aydoğan, “Orada kalan yaralı arkadaşlarımızdan haber alamadım. Olayın şokunu üzerimden köylü vatandaşların yardımıyla atabildim. Sonra sağlık ekipleri bize ulaştı” diye konuştu.

 

BİR YIL DESTEK SAĞLANACAK

 

Aydoğan’a geçmiş olsun dileklerini ileten ve bir çiçek sunan Kaymakam Aziz Mercan, “Cumhurbaşkanımız, görevlendirdiği bakanlarımız ve Valimiz konuyla ilgilenmekte. Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı mağduriyeti devletimizle beraber Karasu Kaymakamlığı olarak ortadan kaldırmak adına gerekli önlemleri aldık” şeklinde konuştu.

 

Kendilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı mevzuatı çerçevesinde sosyal ve ekonomik destek programı adı altında bir yıl süreyle maddi ve manevi destek sağlanacak” diyen Mercan, “Melike kardeşimize ve yaralanan işçilerimize geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da sabır dileriz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ZİYARETTEN FOTOĞRAFLAR: