Türkiye’nin tanınmış süpermarket markalarının Karasu’ya gelmesiyle başlayan kurumsallaşma ve genişleyen Pazar payının büyük firmalara kaptırılma rüzgarı ünlü giyim mağazalarının Karasu’da açtığı birer mağaza ile devam etti.

 

İlçenin sabit nüfusunun da artıyor olmasıyla birlikte sanayileşme adına büyük firmalar gözünü Karasu’ya çevirmeye başladı. Liman ve demiryolu projeleri ile Gazi Metal’in yatırım yapması, BMC’nin ilk kazmayı vurmasının ardından, otomotiv sanayinin Karasu’ya üs kurma planları gibi büyük yatırım hamlelerinin ardından Karasu halkı ve tatilcilerin taleplerine cevap vermek için dört büyük marka daha Karasu’ya mağaza açmak için gün saymaya başladı.

 

Yıllar sonra Karasu’da sinema faaliyete geçti ve bulunduğu avm binasına ünlü markaların gelmesi bekleniyordu. Karasu’ya mağaza açacak olan ilk markalar belli oldu. Ünlü alışveriş mağazası Boyner, geniş ürün yelpazesi ile Karasu avm binasının giriş katına mağazasını açmak için hazırlıklara başladı. Temmuz ayı sonuna doğru açılış yapmayı planlayan Boyner, avm binasındaki yerinde tadilata başladı.

 

Yine avm binasında 350 m²’lik alanda hizmet vermeyi hedefleyen ‘Rainbow – Oyun Eğlencenin 7 Rengi’ Karasu’ya gelme kararı aldı. Serdivan AVM’deki gibi soft oyun alanı olacak Rainbow, Temmzu ayının ortasında Karasuluların hizmetine girecek.

 

Ünlü yapı market ve ev gereçleri mağazası TEKZEN de Karasu’daki dev mağazasını açmak için düğmeye bastı. Karasu-Kocaali yolu (Ankara Caddesi) üzerindeki TOKİ yanında yer alan Köseoğlu depo – BP yanındaki üç katlı yerinde hizmete girmek için çalışmalarını başlatan TEKZEN, çalışmalarını sürdürüyor.

 

Son olarak da yaz sezonunun gelmesiyle birlikte Karasu’nun yolcu kapasitesi, otobüs firmalarının da iştahını kabartıyor. Metro Turizm, Karasu’dan başta İstanbul olmak üzere çok sayıda yerleşim yerine seferlerini başlatmaya hazır olduğu öğrenildi. Tatilcilerin ve Karasu halkının ünlü markalara yönelmesi nasıl olur bilinmez ama her kurumsal büyük firmanın, Karasu’nun yerel mağaza ve esnafına zarar vereceği bilinen bir gerçek gibi duruyor.

 

FOTOĞRAFLAR, SAYFANIN ALT KISMINDA