KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Geçtiğimiz ay, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren belirlenen kurallara uyulması şartıyla düğün hizmetinin verilmeye başlaması yönünde genelge yayınlanmıştı. Genelgeye göre, düğün, nişan ve sünnet düğünü gibi kutlamaların mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerektiği belirtilmişti.

 

İçişleri Bakanlı tarafından belirlenen kuralların ihmal ve ihlal edildiği gerekçesiyle düğün salonlarına kısıtlama getirildi. Kutlamalarda sosyal mesafe ve zamana uyulmadığı ve maske kullanımına dikkat edilmediği gerekçesiyle düğün salonlarına kısıtlama getirildi.

 

Bakanlık tarafından alınan karara göre çevre mahallelerde ve sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü gibi kutlamaların süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde en erken 11:00 ve en geç 23.00 saatleri arasında 4 saati geçmeyecek şekilde yapılması yönünde kısıtlama getirildi.

 

Belirtilen tedbirlere uyulmaması halinde vatandaşlara ve işletmelere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği de belirtildi.