KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Kamera ve Fotoğraf: Esra Angün

 

 

Pandemi tedbirleri nedeniyle bu yıl sade bir törenle kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında deniz şehitleri anısına Karadeniz’e çelenk bırakıldı. Kaymakam Aziz Mercan ve ilçe protokolü, Karasu Liman Başkanlığı eşliğinde denize açılarak deniz şehitlerini andı. Bu yıl, merakla beklenen yarışmalar ve etkinlikler yapılamadı.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Ülkemizin, kendi kara sularında gemi ve tekneleriyle özgürce hareket edip ticaret yapması kolay bir süreç olmadı. Kapitülasyonların 1924 Lozan Antlaşması’yla kaldırılması ve 1926 yılında da Kabotaj Kanunu’nun ilanıyla denizlerdeki egemenliğimizi ilan ettik” ifadelerine yer verdi.

 

DÜNYAYA AÇILAN KAPIYA SAHİBİZ

 

Egemenliğimizin miladı olan bu süreç, 1936 yılından beri ülkemizde Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor. Karasu’muz da bir deniz ve sahil ilçesi. Denizcilik ve balıkçılık sektörü açısından ilçemizde yapılması gereken çalışmalar var. Dünyaya açılan bir deniz kapımız olan limanımız var” diyen Mercan, “Bu çalışmalarla da ilçemize ve Sakarya’ya daha büyük ekonomik katkılar sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

 

Mercan’ın açıklamasının ardından, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94.yıldönümünü kutlarken, deniz şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere de sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

 

Karasu Liman Başkanı Ahmet Akalan da aynı duygu ve düşüncelerle “Türk denizcilerinin ve milletimizin Kabotaj Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Akalan, Karasu’nun Karadeniz’de ticari hacmi gelişen şehirlerden biri olduğunu belirtti ve Karasu’nun önemli ticaret limanları arasında yer alacağını söyledi.

 

KABOTAJ BAYRAMI, KARASU'DA BÖYLE KUTLANDI: