KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ilçe halkına çağrıda bulundu ve Koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. “Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir, bu hususta gerekli hassasiyeti gösterelim ve yakın temastan mümkün olduğunca kaçınalım, toplu alanlarda mümkün olduğunca bulunmayalım” diyen Başkan Sarı, “Hatta zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım” uyarısında bulundu.

 

Şüpheniz olmasın

 

Karasulu vatandaşlara bu zorlu süreçte, hayatlarının her alanında gerekli özeni göstermeleri konusunda uyarılarda bulunan Başkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı’mızın titiz çalışmaları devam ediyor. İnanıyorum ki tüm halkımız, içerisinde bulunduğumuz durumda kendi yaşantılarına daha özen gösterecektirler ve Bakanlığımızın yayımladığı bildirimleri dikkate alacaktırlar. Bu virüsü aklın, bilimin ve duanın eşsiz gücüyle yeneceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın koordinasyonunda, tüm kurum ve kuruluşlarımızın etkin ve kararlı adımlarıyla süreç başarıyla yürütülmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

Sorun küresel, mücadele ulusaldır

 

Açıklamalarına devam eden İshak Sarı, “Sorun küresel ama mücadele ulusaldır. Paniğe, karamsarlığa, provokasyonlara, yalan haberlere kapılmadan, tavsiyelere titiz bir şekilde uygulayarak, bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Hemşerilerimizin vicdanı rahat olsun. Karasu Belediyesi olarak üzerimize düşeni kararlılıkla yerine getirmekteyiz. Salgınının ülkemizde görülmesinin ardından, sahada dezenfeksiyon çalışmalarını başlatan, ilk belediyelerden biri olarak, çevre temizliği ve toplum sağlığını korumak adına dezenfeksiyon çalışmalarımızı 7/24 aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

 

Kurallara uyalım

 

Vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Başka İshak Sarı, “Siz değerli vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, mecburi durumlar olmadığı sürece, evlerimizde duralım, kişisel hijyen kurallarına uyalım ve kalabalık alanlardan mümkün mertebe uzak kalmaya çalışalım. Milletimizi tehdit eden hiçbir soruna boyun eğip kabul ettiğimiz tarihimizde görülmemiştir. Hükümetimizin gücü, milletimizin de birliğiyle, en küçük hasarlarla bu olumsuzluğu atlatacağımıza inanıyor, hepinize hayırlı günler diliyorum” ifadeleriyle sözlerine son verdi.