81 il temsilcilerinin gerçekleştirdiği toplantıya Karasu Evet Platformu temsilcileri Hasan Kar, Cihan Emre, Tahsin Öztürk, Özdemir Sarıoğlu ve Coşkun Yiğit katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Karasu temsilcileri, “Sayın Erdoğan’ın yanında olmak bir ideolojinin savunucusu olmak değil, topyekun varoluş mücadelesinin tecellisidir. Yalnız değilsin Reis! Tüm varımızla bütün ümmetle yanındayız” dedi.

 

“15 Temmuz gecesi ülkemiz, kader eşiği çizgisinden geçip o kanlı gecenin sabahına daha güçlü Yeni Türkiye olarak uyanmıştır. Şanlı ecdada yakışan evlatlar bir kez daha meydanlarda hainlerin din kisvesi altında yaptıkları kirli oyunları bozmuş, Bizans kalıntılarına gerekli cevabı tek yürek olarak vermiştir. Şimdi ekonomi noktasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar göklerden gelen bir karar vardır” diyen Evet Platformu Karasu Temsilciliği, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

“Kirli siyasetin sahipleri Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına engel olamayacaktır. Bu süreçte halka hizmet Hakk’a hizmet düsturuyla hızla hizmetler devam ederken ülkemizin demokrasi mücadelesine yakışan, tam demokrasinin tam tesisi için yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı sistemi çalışmaları TBMM’den geçmiştir. Güçlü Türkiye’de demokratik yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi tesisi ve kararı milletin kendisine aittir. Zira sağır sistem kör anayasa ile nereye kadar devam edilebilir ki?  Yeni sistemin hepimiz için hayırlı  olacağına inanıyoruz”