TÜGVA Karasu Temsilcisi Necati Tok ve şube yöneticileri, Greenpark’ta düzenlenen kahvaltı programında Karasu basını ile bir araya geldi. Kahvaltı sonrası ayrıntılı bir sunum yapan Tok, vakfın genel yapısı ile Karasu’daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2018 yılının Mayıs ayında TÜGVA Temsilciliği olarak göreve başladıklarını belirten Necati Tok, “TÜGVA, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır” dedi. Vakfın misyon ve vizyonunu da anlatan Tok, “Yeni nesil vakıfçılık çatısı altında; adalet, birlik, iyilik ve ahlak değerleri ile hareket etmekteyiz” şeklinde konuştu. İnönü İlkokulu’nun yanındaki vakıf binasında kurs ve eğitimlerine başladığını belirten Tok, vakfın yönetim kadrosunu tanıttı.

 

Devam eden kurslar

 

İlk olarak vakıf bünyesindeki kurslar hakkında bilgi veren Necati Tok, “Vakfımız ile Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü arasında yapılan protokol sonucu, Halk Eğitim Merkezi tarafından ücretsiz olarak kurslarımız gerçekleştirilmekte. TÜGVA bünyesinde yer alan ‘İcathane’ bölümümüzde robotik kodlama kursu verilmekte. Yaklaşık 60 öğrenci eğitim görüyor. Anaokulu ile ilkokul 1. ve 2.sınıf öğrencilerine yönelik zeka oyunları kursumuz devam ediyor. Karasu’da bugüne kadar açılmayan okçuluk kursu eğitimlerimiz sürüyor. Karasu Spor Salonu’nda devam eden kursumuzda 8 yaşından başlayan kursiyerlerimiz okçuluk eğitimi alıyor” şeklinde konuştu. Karasu’da gençliğin kaybolan değerlerini korumak ve gençleri sportif ile kültürel faaliyetlere yönelterek saklı kalmış becerilerini ortaya çıkarmayı ve bu alanda kariyer sahibi olmalarına kadar yol alabilmeleri adına bir eğitim vermek istediklerini belirten Tok, “Kursların haricinde değerler kapsamında etkinlik ve faaliyetlerimiz de mevcut” ifadelerini kullandı.

 

Görev kadrosu

 

Planlanan kurslar arasında keman kursu ile ahşap oyuncak yapımı kursunun olduğunu ve kayıtların devam ettiğini dile getiren Necati Tok, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karasu Temsilciliği’nin yönetim kadrosu şu isimlerden oluştuğunu belirtti:

Necati Tok: TÜGVA Karasu Temsilcisi (Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı)

Servan Sever: Teşkilat koordinatörü (Sezi Eratik OO Müdürü)

Orhan Tabak: Ortaokul koordinatörü (İngilizce öğretmeni)

Rukneddin Oruçlu: Lise koordinatörü (Anestezi teknikeri)

Emrah Balcı: Çalışan gençlik koordinatörü (Pazaryeri Camii İmamı)

Taner Gürkan: Eğitim koordinatörü (KYK Karasu Müdürü)

Mustafa Orta: Mali işler ve kaynak geliştirme koordinatörü (Greenpark işletmecisi)

Nezafet Nur Yazgan: Kadın ve aile koordinatörü (Biyomedikal mühendisi)

Dursun Ali Sarıoğlu: Medya iletişim koordinatörü (Emlak ve inşaat)

Şevki Abakoç: Spor koordinatörü (Karate antrenörü)